Talvitakki Trendit 2021

lauantai, 11 joulukuun, 2021

Trendikäs Talvitakki 2021

Suomen talvi on monesti säiden puolesta oikukas. Yhtenä päivänä maahan sataa paksu kerros lunta, toisena tulee jo räntää. Helmi-maaliskuussa kelit ovat ympäri maata jopa viiltävän kylmiä ja siksi talvitakki onkin talven ehdottomasti tärkein vaatekappale. Mutta millainen on trendikäs talvitakki 2021?

Tänä talvena muhkeus ja väljyys ovat ehdottomasti ne suurimmat trendit, mitä ulkopukeutumiseen tulee. Myös esimerkiksi villakangastakki on tänäkin talvena muodissa, mutta toki se ei Suomessa toimi ihan kaikilla keleillä. Koska villakangastakkien mallit ovat kuitenkin varsn väljiä, saatat pärjätä niiden kanssa hieman kylmemmälläkin säällä – mahdollistavathan nämä takit kerrospukeutumisen. 

Talvitakin valinnassa huomiota kannattaa trendejä enemmän kiinnittää käytännöllisyyteen. Paras talvitakki on sellainen, joka kestää monenlaisessa eri säässä, tuli lunta sitten pehmeästi taivaalta hiljalleen leijaillen tai jäistä loskaa vaakatasossa. Vettä ja tuulta hylkivät materiaalit talvitakeissa ovat siis ehdoton must. Mittarin mennessä pakkasen puolelle, ovat erilaiset ohuttoppatakit, nahkatakit ja trenssit auttamattomasti liian keveitä. Ne eivät pidä lämpimänä, laitoit alle sitten kuinka monta paitakerrosta tahansa.

Näistä syistä trendikäs talvitakki 2021 on siis ennen kaikkea funktionaalinen. Mielestämme kunnolliseen talvitakkiin tulisi panostaa enemmän kuin vain muutamia kymppejä, vaikka ajatus ehkä kirpaiseekin. Laadukkaat materiaalit takaavat kuitenkin sen, että talvitakki on lämmin ja fiksu päälläsi oli sää millainen tahansa.

Laadukas talvitakki on järkihankinta, sillä tyypillisesti se kestää käytössä useita vuosia. Suosituksemme onkin, että panostat ajattomaan malliin ja itseäsi eniten miellyttävään väriin. Näin talvitakki on käytettävissä useampana vuotena. Silloin muuutaman satasen panostaminen takkiin ei ehkä tunnukaan enää niin ahdistavalta?

Muhkeutta ja Pituutta

Trendikäs talvitakki 2021 on muhkea ja pitkä. Miten loistava uutinen meille suomalaisille, joita ankarat pakkassäät piinaavat parhaimmillaan useita kertoja kuukaudessa. Tämän hetken trendikkäin päällysvaate on siis erityisen käytännöllinen juuri täällä Pohjolan ilmastossa.

Pitkästä ja muhkeasta takista näkee käytettävän myös termiä makuupussitakki. Termi on osuva, onhan pituutta takilla yleensä ainakin polviin tai jopa nilkkoihin asti. Toppatakki tuntuu makuupussilta ja se suojaa sinua miltei päästä varpaisiin.

Pitkä toppatakki on Suomen talvessa hyvä ratkaisu myös väljyytensä vuoksi. Sen ansiosta saat tarvittaessa puettua takin alle lisää lämpimiä kerroksia. Mielenkiintoinen ja veikeä trendimateriaali tänä talvena on teddy. Teddy talvitakki onkin yhä useamman seuraava hankinta.

Laadukas ja pitkän mallinen toppatakki on järkevä valinta myös sen ajattomuuden vuoksi. Jos siis panostat tänä talvena tällaiseen makuupussitakkiin, on sen käyttökamaa myös tulevina vuosian. Nyt on mitä parhaimmat hetket hankkia muhkutakki, sillä vaatekaupat netissä pursuavat näitä!

Talvitakki ja Sen Huoltaminen

Trendikäs talvitakki 2021 pysyy hyvässä kunnossa useamman vuoden, kun pidät siitä huolta. Mitään suuria toimenpiteitä useimmat pitkät talvitakit sen koommin kuin lyhyetkään eivät kuitenkaan tarvitse, vaan nyt on kysymys ihan perusasioista.

  • Tarkista talvitakin pesuohje – Voidaanko talvitakki pestä pesukoneessa vai onko kemiallinen pesu parempi vaihtoehto?
  • Noudata pesuohjetta – Ohjeet on laadittu ihan syystä.
  • Tuuleta takkia säännöllisesti – Tuulettaminen raikastaa mutta myös edesauttaa lian poistamista takin pinnasta.

Kun pidät takin siistinä etkä anna lian kertyä sen poimuihin, kestää talvitakki huomattavasti pidempään.

Trendikäs Talvitakki 2021 ja Värit

Trendikäs talvitakki 2021 on tummansävyinen, kuten useana aikaisempanakin vuonna. Musta talvitakki on aina järkivalinta, sillä sen ajattomampaa värivalintaa et voi tehdä. Kannattaa silti pohtia myös muita sävyjä. Esimerkiksi maanläheinen sävy tai jopa vaalea toppatakki voi olla täysin toimiva valinta.

Eikä mikään estä sinua räväyttämästä kunnolla: vaatekauppojen virtuaalihyllyiltä löytyy tänä talvena mukavasti myös esimerkiksi neon sävyissä hehkuvia talvitatakkeja.

Kuten todettu, on polvimittainen talvitakki erityisen tyylikäs ja ennen kaikkea käytännöllinen valinta. Mikäli edellytät talvitakiltasi tavanomaista trendikkäämpää ilmettä, valitse takki, jossa on runsaat kaulukset ja/tai suuri huppu.

Materiaalivalinnat Mietityttävät

Talvitakkia ostettaessa materiaalin valinnan merkitys on ensiarvoisen tärkeää, ainakin jos mietitään takin lämmittävyyttä ja käytännöllisyyttä. Onko esimerkiksi untuvatakki parempi vaihtoehto vai ajaako keinokuitukin asiansa?

Untuvatakit kestävät konepesua ja rumpukuivausta, vaikka toisin monesti luullaan. Sinun olisi kuitenkin hyvä tarkistaa pesuun liittyvät merkinnät tarkasti suoraan takista.

Untuvatakin etuihin kuuluu ehdottomasti se, että tällainen takki on käytössä äärimmäisen lämmin ja se kestää käyttöä pitkään. Untuvan määrään kannattaa kuitenkin ostohetkellä kiinnittä huomiota.

Untuvan määrä on merkitty takkiin FP-arvolla (Fill Power). Mitä suurempi lukema on, sitä parempaa untuvakin on. Ja mitä parempaa untuva on, sitä paremmin talvitakki eristää lämpöä suhteessa painoonsa. Laatu-untuva on arvoltaan 700 tai yli. Tyypillisesti untuvatakkien Fp-arvo vaihtelee 300 ja 900 välillä.

Onko untuvatakki sitten pelkkää untuvaa? Ei. Seassa on monesti myös höyheniä. Untuvaa on laadukkaissa takeissa kuitenkin jopa 90 % tai sitä enemmän.

Untuvatakkien eettisyydestä puhutan paljon. Tänä päivänä eettisyydestä huolehtivat sekä kuluttajat että valmistajat, ja hyvä niin. Nykyisin eettisyyttä valvoo RDS (The Responsible Down Standard). Jos talvitakista löytyy tällainen merkintä, tarkoittaa se sitä että siinä olevat höyhenet ja untuva ovat syntyneet elintarviketeollisuuden sivutuotteena. Untuva ja höyhenet tulevat myös sellaisilta toimijoilta, jotka eivät vahingoita eläimiä toiminnassaan.

Untuvatakki on lämmin ja haluttu, mutta myös synteettinen sekä tekninen täyte sopii hyvin esimerkiksi kosteaan säähän. Down touch-puhallusvanusta tai Microtherm-vanusta valmistettu talvitakki on monesti untuvatakkia huomattavasti edullisempi.

Muut 2022 artikkelit

Lähteet:

https://www.is.fi/menaiset/tyyli/art-2000008463900.html

https://www.iltalehti.fi/muoti/a/8e7a4692-a8b1-49a9-9ffe-4abd5897a1f2