Naisten vaatteet

BUBBLE ROOM

LINDEX

GINA TRICOT

KEKALE

STYLEPIT

REIMA

LUE LISÄÄ

Netti suorastaan pursuaa vaatekauppoja meille naisille. Suuret yritykset pyrkivät miellyttämään jokaista makua, ja niiden kautta löydätkin useimmiten naisten vaatteet netissä monipuolisesti ja helposti. Kansainvälisten yhtiöiden lisäksi tarjolla on lukematon valikoima pienempiä vaatekauppoja ja brändejä.

Emme tiedä sinusta, mutta meille on iskenyt usein runsaudenpula ja pieni tuskanhiki: miten ihmeessä näistä kaikista osaa erottaa sen itselleen parhaan vaihtoehdon?

Ei se helppoa olekaan. Okei, monet meistä löytävät lopulta oman suosikkikauppansa, ja sen jälkeen vaatekauppoja tulee vertailtua tai googleteltua harvemmin. Osa sen sijaan haluaa tutkia netin tarjontaa laajemminkin, mutta siitä on tehty hankalaa. Yritykset eivät tavallisesti ilmoita kuluttajan kannalta oleellisia asioita helposti yhdessä paikassa, vaan tuotteet ja tiedot kaupan käytännöistä on ripoteltuna sinne tänne sivustoa.

Sivustomme haluaa omalta osaltaan olla helpottamassa arkeasi. Emme kilpailuta vaatekauppoja puolestasi, tai etsi sinulle markkinoiden edullisimpia vaatekauppoja, mutta pyrimme kertomaan jokaisen esittelemämme yrityksen olennaiset asiat yhdellä kertaa. Lisäksi etsimme jatkuvasti uusia shoppailumestoja, jotta vaatekaupat netissä on helppo löytää.

Kriteereinä sivustollemme pääseville vaatekaupoille ovat esimerkiksi

 • monipuolinen ja laadukas valikoima
 • kattavasti vaatteita arkeen ja juhlaan
 • myös merkkituotteita
 • luotettavat maksutavat
 • turvallinen sivusto
 • hyvämaineinen yritys, yrittäjä tai yhtiö taustalla.

Erilaisia naisten vaatteita

Naisten vaatteet kattavat laajan kirjon erilaisia vaatekappaleita, tyylejä ja malleja, jotka on suunniteltu vastaamaan naisten pukeutumistarpeisiin eri tilanteissa ja tilaisuuksissa. Naisten vaatemallisto sisältää monipuolisia vaihtoehtoja aina rennoista arkivaatteista juhlaviin asuihin. Tässä on yleiskatsaus naisten vaatteisiin:

 1. Puserot ja Paidat: Naisten vaatekaapista löytyy monenlaisia yläosia, kuten puseroita, t-paitoja, neuleita ja paitapuseroita. Erilaiset kaula-aukot, hihat ja mallit tuovat vaihtelua.
 2. Hameet ja Mekot: Hameet ja mekot ovat klassisia naisten vaatekappaleita. Ne voivat vaihdella lyhyistä ja kevyistä kesämekoista aina tyylikkäisiin juhlamekkoihin.
 3. Housut ja Leggingsit: Naisten housuvalikoima sisältää esimerkiksi farkkuja, chinoja, kangashousuja ja leggingsejä. Erilaiset leikkaukset ja materiaalit mahdollistavat monipuoliset asukokonaisuudet.
 4. Takit ja Jakut: Erilaiset takit ja jakut ovat tärkeitä niin ulkoiluun kuin tyylikkääseen pukeutumiseen. Esimerkkejä ovat villakangastakit, farkkutakit, trenssit ja sadetakit.
 5. Farkut ja Shortsit: Naisten farkkuvalikoima sisältää erilaisia leikkauksia ja värejä, kuten skinny, bootcut ja boyfriend fit. Kesäisin naisten vaatevalikoimaan kuuluvat myös erilaiset shortsit.
 6. Alusvaatteet ja Asusteet: Naisten vaatevalikoimaan kuuluvat myös alusvaatteet, sukkahousut, huivit, korut, laukut ja muut asusteet.
 7. Juhlavaatteet: Erikoistilaisuuksiin, kuten juhliin, häihin ja muihin juhlallisiin tapahtumiin, naisten juhlavaatteet kuten iltapuvut ja cocktailmekot ovat tärkeitä.
 8. Urheiluvaatteet: Naisten urheiluvaatteet, kuten treenihousut, urheiluliivit ja juoksutopit, tarjoavat mukavuutta ja toiminnallisuutta aktiiviseen elämäntapaan.
 9. Raskaus- ja imetysvaatteet: Erityisesti raskausaikana ja imetyksen aikana naiset tarvitsevat vaatteita, jotka ovat mukavia ja käytännöllisiä.

Naisten vaatteet tarjoavat mahdollisuuden ilmaista omaa tyyliä, persoonallisuutta ja tunteita. Tyylivaihtoehdot ovat laajat, ja vaatteet voivat vaihdella rennoista ja käytännöllisistä arkipäivän vaatteista aina tyylikkäisiin ja elegantteihin asuihin.

Laadukkaat naisten vaatteet netissä

Emme siis keskity vertailemaan vaatekauppoja niiden hinnan perusteella. Bisnesihmiset saattavat pitää meitä hulluina, sillä tottahan se on: useimmat kuluttajat haluavat tietää, miten ja mistä saa naisten vaatteet edullisesti netistä. Tällaisia sivustoja on kuitenkin  jo olemassa, ja me haluamme tehdä asiat hieman toisella tapaa.

Toki sivustoltamme löytyy myös oma ALE-osio, mutta pyrimme senkin osalta lähestymään alennuksia hinta-laatusuhteen näkövinkkelistä. Käytännössä emme siis missään vaiheessa tule metsästämään sinulle kaikista halvinta rättiä, vaan jaamme tietoa vaatekaupoista, joista voit mieleisiäsi vaatteita lähteä etsimään.

Pyrkimyksenämme on siis osoittaa, missä ovat parhaat naisten vaatteet netissä, ja millaisia palveluita niiden ympärille on kehitetty.

Palveluilla tarkoitamme asioita kuten

 • tilauksen toimitusajat ja -kulut
 • palautuksen helppous ja mahdolliset maksut.

Mistä tunnistaa laadukkaat naisten vaatteet?

Laadukkaiden naisten vaatteiden tunnistaminen vaatii huomiota yksityiskohtiin ja ymmärrystä erilaisista materiaaleista ja valmistusprosesseista. Tässä muutamia vinkkejä, jotka voivat auttaa tunnistamaan laadukkaat vaatteet:

 1. Materiaalit: Laadukkaat vaatteet valmistetaan yleensä laadukkaista materiaaleista, kuten luonnonkuiduista (esim. puuvilla, silkki, villa, pellava). Luonnonkuidut ovat usein kestävämpiä ja hengittävämpiä kuin synteettiset materiaalit.
 2. Saumat ja Ompeleet: Tarkista, että vaatteiden saumat ja ompeleet ovat huolellisesti tehtyjä ja tasaisia. Laadukkaissa vaatteissa saumat ovat vahvoja ja kestäviä.
 3. Yksityiskohdat: Kiinnitä huomiota pienten yksityiskohtien, kuten nappejen, vetoketjujen, napinläpien ja taskujen laatuun. Laadukkaissa vaatteissa yksityiskohdat on usein viimeistelty huolellisesti.
 4. Istuvuus: Hyvä istuvuus on merkki laadusta. Laadukkaat vaatteet on yleensä suunniteltu istumaan hyvin ja mukavasti.
 5. Pesuohjeet: Laadukkaat vaatteet tulevat yleensä pesuohjeiden kera. Noudattamalla oikeita pesu- ja hoito-ohjeita voit pidentää vaatteen käyttöikää.
 6. Omistautuminen Laatuun: Laadukkaat merkit ja brändit omistautuvat usein laadulle ja laadunvalvonnalle. He käyttävät korkealaatuisia valmistusprosesseja ja testaavat tuotteitaan huolellisesti.
 7. Hinta ja Merkki: Vaikka korkea hinta ei aina takaa laatua, tunnetut ja laadukkaat merkit ovat usein luotettavia valintoja. Suosittuja ja arvostettuja brändejä pidetään usein korkeassa arvossa laadun suhteen.
 8. Arvostelut ja Suositukset: Selvitä, mitä muut asiakkaat sanovat kyseisestä brändistä tai tuotteesta. Arvostelut ja suositukset voivat antaa hyvää tietoa laadusta.
 9. Tarkkaile Kulumista: Laadukkaat vaatteet kestävät paremmin aikaa ja käyttöä ilman että ne menettävät väriään tai muotoaan.
 10. Osta Luotettavista Paikoista: Osta vaatteita luotettavista myymälöistä, merkkien omilta verkkosivuilta tai tunnetuilta verkkokaupoilta, jotka tunnetaan laadukkaista tuotteistaan.

Yleisesti ottaen laadukkaat vaatteet tuntuvat miellyttäviltä päällä, näyttävät hyviltä ja kestävät käyttöä pidempään. On tärkeää valita vaatteita, jotka vastaavat omaa tyyliä ja tarpeita, ja jotka on valmistettu laadukkaista materiaaleista ja huolellisilla valmistusprosesseilla.

Naiset shoppailevat eri tavalla kuin miehet

Emme halua tässä mitenkään yleistää ja niputtaa kaikkia naisia shoppailijoina yhteen joukkoon. Tämä johtuu jo ihan siitä syystä, että emme itsekään ole koskaan olleet kovia shoppailijoita. Jos kuitenkin verrataan naisten ja miesten ostokäyttäytymistä, on niissä hyvin usein erittäin selkeitä eroja. Tämä on havaittu mm. Cityconin teettämässä tutkimuksessa.

Naisten vaatteet netissä

Tutkimuksen tulokset tukevat tiimimme vuosien saatossa kerryttämää empiiristä tutkimusta: naiset kuluttavat ostosten tekoon usein huomattavasti pidemmän ajan kerralla kuin miehet. Shoppailuun saattaa naisilla liittyä jo aiemmin mainittuja elementtejä, kuten kahvi- tai skumppapaussit. Miehet sen sijaan haluavat päästä ostoksista nopeasti ja kivuttomasti, mennen suoraan asiaan. (Semkina 2014)

Naiset tutkivat ja vertailevat vaatekauppojen tarjontaa myös verkossa hartaammin kuin miehet.

Mistä ostaa naisten vaatteita?

Naisten vaatteita voi ostaa monista eri paikoista, ja valinta riippuu omista mieltymyksistä, budjetista ja tarpeista. Tässä on muutamia suosittuja vaihtoehtoja, joista kannattaa harkita naisten vaatteiden ostamista:

 1. Vaatekaupat ja Tavaratalot: Perinteiset vaatekaupat ja tavaratalot tarjoavat laajan valikoiman naisten vaatteita eri hintaluokissa ja tyyleissä. Tunnettuja vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Zara, H&M, Stockmann ja Sokos.
 2. Erikoisliikkeet: Monet erikoisliikkeet keskittyvät tiettyihin vaatekategorioihin, kuten juhlavaatteisiin, urheiluvaatteisiin tai alusvaatteisiin. Näissä voi löytää erikoisempia ja laadukkaita vaihtoehtoja.
 3. Verkkokaupat: Verkkokaupat tarjoavat laajan valikoiman ja helppoutta shoppailuun. Suosittuja naisten vaatteiden verkkokauppoja ovat Zalando, Boozt, ASOS ja Nelly.
 4. Brändin Omistamat Myymälät: Monilla suosituilla brändeillä on omat myymäläketjunsa tai verkkokauppansa, josta voi ostaa suoraan heidän tuotteitaan. Tämä takaa aitouden ja laadun.
 5. Vintage- ja Kirpputorit: Vintage- ja kirpputorit tarjoavat uniikkeja ja edullisempia vaatteita. Niistä voi löytää omaperäisiä vaatekappaleita.
 6. Outlet-myymälät: Outlet-myymälät tarjoavat usein merkkivaatteita alennettuun hintaan. Ne voivat olla hyvä paikka tehdä edullisia löytöjä.
 7. Online-Auktiot ja Second Hand -Sivustot: Sivustot kuten eBay ja Depop mahdollistavat käytettyjen vaatteiden ostamisen ja myymisen. Tällä tavoin voi löytää uniikkeja vaatteita edullisesti.
 8. Paikalliset Suunnittelijat ja Taidekäsityöt: Tukemalla paikallisia suunnittelijoita ja taidekäsityöläisiä voi löytää uniikkeja ja yksilöllisiä vaatteita.
 9. Muotimessut ja Pop-up-Tapahtumat: Muotimessut ja tilapäiset pop-up-myymälät voivat tarjota tilaisuuksia löytää ainutlaatuisia vaatekappaleita ja suunnittelijoiden luomuksia.

On tärkeää valita ostospaikka, joka vastaa omia mieltymyksiä ja tarpeita. Lisäksi on hyvä vertailla eri vaihtoehtoja ja tutkia arvosteluja varmistaaksesi laadukkaan ostokokemuksen.

Tunnetuimmat naisten vaatemerkit

Tässä on joitakin tunnettuja naisten vaatemerkkejä eri hintaluokissa ja tyyleissä:

 1. Zara: Trendikäs ja nopeasti vaihtuvia vaatteita tarjoava espanjalainen ketju.
 2. H&M: Monipuolinen ja edullinen ruotsalainen vaateketju.
 3. Calvin Klein: Minimalistinen ja moderni tyyliin keskittyvä amerikkalainen brändi.
 4. Tommy Hilfiger: Värikkäitä ja rentoja vaatteita tarjoava brändi, joka tunnetaan erityisesti preppy-tyylistään.
 5. Gucci: Luksusmuodin edelläkävijä, joka tarjoaa laajan valikoiman tyylikkäitä vaatteita ja asusteita.
 6. Versace: Näyttäviä ja rohkeita designia tarjoava italialainen luksusmerkki.
 7. Ralph Lauren: Amerikkalainen brändi, joka tarjoaa klassista ja preppy-tyyliä.
 8. Dior: Ranskalainen luksusmuotimerkki, joka on erityisen tunnettu hienostuneista asuistaan.
 9. Michael Kors: Tyylikkäitä ja laadukkaita vaatteita ja asusteita tarjoava amerikkalainen brändi.
 10. Victoria’s Secret: Erittäin tunnettu alusvaatteiden ja muotivaatteiden brändi.
 11. Louis Vuitton: Yksi maailman tunnetuimmista luksusmuotimerkeistä, joka on erityisen tunnettu laukuistaan.
 12. Burberry: Brittiläinen ikoninen merkki, joka on tunnettu erityisesti kuvioiduista huiveista ja takeista.
 13. Chanel: Ikoninen ranskalainen muotitalo, joka tunnetaan elegantista ja tyylikkäästä designista.
 14. Prada: Italialainen luksusmerkki, joka tunnetaan innovatiivisista ja tyylikkäistä vaatteista.
 15. Hugo Boss: Saksalainen merkki, joka tarjoaa laadukkaita vaatteita niin juhlaan kuin arkeen.
 16. Kate Spade: Eleganttia ja naisellista tyyliä edustava amerikkalainen brändi.
 17. Columbia: Urheilu- ja ulkoiluvaatteisiin erikoistunut brändi, joka tarjoaa käytännöllisiä vaatteita.
 18. Adidas ja Nike: Suositut urheiluvaatteiden merkit, jotka tarjoavat toimivia ja tyylikkäitä vaatteita ja kenkiä.
 19. Lululemon: Tunnettu laadukkaista ja tyylikkäistä joogavaatteista ja active wearista.
 20. Mango: Espanjalainen brändi, joka tarjoaa moderneja ja tyylikkäitä vaatteita.

Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä tunnetuista naisten vaatemerkeistä. Valitsemasi merkit riippuvat omasta tyylistäsi, budjetistasi ja tarpeistasi.

Naisten vaatekoot

Naisten vaatetus ei ole se kaikista helpoin alue verkkoshoppailussa. Monet valmistajat mitoittavat vaatteitaan hieman, tai jopa suurestikin toisistaan poiketen. Tämä asettaa tietynlaisia haasteita meille shoppailijoille. Mistä tietää, mikä on oikea koko juuri tästä ja tästä merkistä? Mitä kokolapun numero 8 tarkoittaa? Onko se Suomessa koko 38 vai 40?

Naisten vaatekoot alkavat tavallisesti XS:stä ja päättyvät XXL:ään. Tämä pätee siis valtaosassa suurimmista verkkokaupoista. Koot voidaan ilmoittaa myös numeroina, jotka normaalisti lähtevät koosta 34 ja päättyvät kokoon 52. Suurempia ja pienempiäkin kokoja on toki olemassa. Käsittelemme vaatekokoja ja eri mittoja tulevissa postauksissamme blogin puolella.

Yleisesti ottaen saksalaiset ja pohjoismaalaiset vaatekoot ja mitoitukset ovat meille suomalaisille ne lähimpänä todellisuutta olevat. Eteläisemmästä Euroopasta, kuten vaikkapa Italiasta tilatut vaatteet ovat helposti huomattavan nafteja, sillä mitoitukset ovat niin erilaiset.

Meillä on itseasiassa tästä myös omakohtaista kokemusta, sillä olemme asuneet joitakin vuosia Maltalla. Siellä monet vaatteet tuotiin nimenomaan Italiasta, ja vaikka molemmat suht pienikokoisia olemmekin, oli sovituskopissa monesti koomisen hikiset ja ahtaat paikat.

Tässä tiivistettynä pakettina muutamien eri maiden kokotaulukoista:

Taulukko tehty Me Naisten (2013) artikkelin pohjalta.

Naisten vaatteet postimyynti: mitä kaikkea voit ostaa netistä?

Netissä sijaitseva vaatekauppa naisille on tavallisesti sisällöltään hyvinkin kattava. Nykypäivänä ei ole oikeastaan yhtäkään vaatekappaletta, jota et voisi shoppailla netissä. Osa sivustollamme esiteltävistä yrityksistä sisältää jopa morsiuspukuja!

Näitä ei monella tule edes mieleen lähteä etsimään perus vaatekaupoista, vaan tavallisesti elämän tärkeimmän päivän pukua tiedustellaan suoraaan ompelimoista ja hääpukuihin erikoistuneista liikkeistä.

Sivustoltamme löytyvistä listoista näet nopeasti kunkin yksittäisen naistenvaatekaupan tuotteita ja palveluita.

Lähteet:

MeNaiset. 8.5.2013. Vaatteiden kansainväliset kokotaulukot – katso täältä! Viitattu 12.4.2019. https://www.menaiset.fi/artikkeli/tyyli/muoti/vaatteiden_kansainvaliset_kokotaulukot_katso_taalta.

Semkina, S. 8.1.2014. Kauppalehti. Naisten ja miesten shoppailu kuin eri maailmasta. Viitattu 12.4.2019.
https://www.kauppalehti.fi/uutiset/naisten-ja-miesten-shoppailu-kuin-eri-maailmasta/806c8a03-8b58-3afa-8f3c-5dde766acf87 .

Lue myös: