Luo Uusia Tuoksuja

torstai, 17 maaliskuun, 2022

Hajuveden Kerrostaminen – Miten Se Toimii?

Mainitsin edellisessä postauksessani vinkistä, jonka bongasin ihan vasta äskettäin. En ymmärrä, miten hajuveden kerrostaminen, eli layering, on mennyt minulta näin pahasti ohi, sillä olen todellinen tuoksufriikki ja tutkin uutuuksia ahkerasti. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, eli tässä postauksessa tutustun aiheeseen tarkemmin. Olisiko tässä yksi keino saada lisää tuoksuja omaan repertuaariini vai onko hajuvesien yhdistely parempi jättää muille?

Muita termejä, joita tästä hommasta käytetään, ovat mm.

 • tuoksumiksaaminen
 • hajuvesicocktail
 • parfyymikerrostaminen

Miten Hajuveden Kerrostaminen Tehdään?

Oli käytetty termi tässä mikä tahansa, toimii homma aina samalla kaavalla. Eli, hajuveden kerrostaminen tarkoittaa käytännössä kahden tai useamman hajuveden yhdistämistä keskenään. Ensimmäiseksi tästä tulee näin aiheeseen aikaisemmin perehtymättömällä mieleen kotilaboratorion kasaaminen, suojavaatteiden ja suojalasien hankkiminen ja erilaiset mittalasit.

Näin pitkälle ei kuitenkaan tarvitse mennä, sillä hajuveden kerrostaminen voi tarkoittaa yksinkertaisimmillaan sitä, että käytät hajustettua vartalovoidetta ja hajuvettä samaan aikaan. Toinen simppeli keino tehdä parfyymikerrostaminen on suihkauttaa yhtä hajuvettä ranteeseen ja toista kaulalle.

Eli hetkinen, minähän olen tietämättäni ollutkin hajuvesicoctail tekijä jo pitkän aikaa, en vain ole ymmärtänyt että tälle löytyy ihan termikin ja etten ole ainoa joka voi suihkauttaa toisinaan kaulalle toista ja ranteelle toista hajuvettä. Oppia ikä kaikki!

Voidaanko Tuoksumiksaaminen Tehdä Väärin?

Ilmeisesti ei, jos tätä juttua varten käyttämiini lähteisiin (lueteltuina jutun lopussa) on uskominen. Hajuvesien yhdistäminen ei kuitenkaan toimi kaikkien tuoksujen kanssa, tietenkään. Jos aikaisempaa kokemusta tästä ei ole vielä ollenkaan, kannattaa lähteissä haastateltujen asiantuntijoiden mukaan aloittaa kahdesta sellaisesta tuoksusta, joissa on samanlainen tuoksunuotti. Esimerkiksi keveät kukkaistuoksut voivat käsittääkseni toimia tässä loistavasti. 

Toisaalta ei vastakkaisten nuottienkaan yhdistämistä voi pitää vääränä, vaan esimerkiksi mausteisen tuoksun yhdistäminen johonkin makeaan voi luoda varsin kiinnostavan yhteistuoksun.

Muutama nyrkkisääntö, kun aikeissa on tehdä säväyttävä hajuvesicocktail:

Vaadittava aika: 2 minuuttia.

 1. Suihkauta ensin vahvempaa tuoksua ja vatsa sitten kevyempi

  Näin vahvempi tuoksu ei pääse peittämään kevyempää allensa.

 2. Älä sekoita kahta todella tummaa tuoksua keskenään

  Kahden todella tumman tuoksun sekoittaminen ei kannata, sillä niiden muodostama kokonaisuus voi olla yksinkertaisesti liian voimakas, ellei jopa tyrmäävä, tavalla jolla et halua olla tyrmäävä.

 3. Pysyttele samassa hajuvesiperheessä.

  Voit tietenkin olla niin luova hajuvesiä sekoittaessasi kuin haluat, mutta paras tapa on pysytellä samassa hajuvesiperheessä. ainakin kun kokeilet miksausta ensimmäisiä kertoja. Kukkaiset, raikkaat ja sitrushedelmäiset tuoksut ovat tähän parhaita.

 4. Voit yhdistellä aluksi vain hajustettua vartalovoidetta ja hajuvettä.

  Tämä on ainakin aloittelijoille jo varmasti tarpeeksi.

No tässä se vastaus tosiaan omalla kohdallani tuleekin siitä, kannattaako minun alkaa yhdistellä hajuvesiä keskenään. Ei ainakaan syys- ja talviaikaan, kun suosimani tuoksut ovat kaikki hyvin vahvoja.

Suosituimpien Hajuvesien Miksaaminen

Suosituimmat hajuvedet 2022 tähän mennessä ovat olleet sekoitus raikkautta, mausteita ja kukkaistuoksuja. Voit tsekata suosituimpien kasinoiden listan ja poimia yhdisteltäviä tuoksuja sieltä.

Toimituksemme laati listan alunperin jo alkuvuodesta, mutta sitä päivitetään pitkin vuotta. Listalta pitäisi siis kaiken järjen mukaan löytyä runsaasti sopivia vaihtoehtoja riemastuttavien hajuvesimiksausten tekemiseen.

Uudet Tuoksut Yhdistelmiin

Kevään 2022 uudet hajuvedet listaltamme löydät myös tämän kevään viimeisimmät uutuudet. Sieltä voit bongata muitakin tuoksuja kuin kokonaisesta vuoden 2022 listauksesta. Uusia tuoksuja ei kannata kuitenkaan lähteä tilailemaan nettikaupasta ihan suin päin, etenkään jos ajatuksena on alkaa sekoittamaan niitä keskenään.

Jos siis et tiedä varmuudella miltä jokin uusi tuote tuoksuu, käy tutustumassa siihen tosiaan ensin vaikka liikkeessä ja tee tilaus vasta tämän jälkeen.

Paras Hajuvesicocktail – Muita Vinkkeitä

Mikä tässä aiheessa ainakin itselleni oli mielenkiintoisinta on se, että tuoksujen kerrostaminenhan alkaa periaatteessa jo suihkussa, jos käytät hajusteellisia suihkusaippuoita ja hiustenhoitotuotteita. Tämän jälkeen tuoksujen kerrostaminen jatkuu päivävoiteella, vartalovoiteella ja deodorantilla.

Jotta tuoksujen tai hajuveden kerrostaminen toimii haluamallasi tavalla, on hyvä ottaa huomioon myös parhaat paikat tuoksuille. Kuten varmasti tiedät, toimii jokainen tuoksu eri tavoin vaatteissa ja iholla. Ja ihossakin on eri alueita, joissa tuoksu on erilainen .

Sillä, miten käytät hajuvettä tai tuoksusekoitusta, on paljon merkitystä kokonaisuuden kannalta.. Levitä tuoksuja eri pulssikohtiin, kuten kaulaan, kyynärpäihin tai ranteisiin. Helpoin tapa on myös levittää tuoksua käsivarsien sisäpuolelle, jotta tuoksu pysyy pitkään. Jälkimmäinen kikka on erittäin hyväksi havaittu!

Tsekkaa myös: Parhaat hajuvedet kesä 2023

Lähteet:

https://www.is.fi/menaiset/tyyli/art-2000006483115.html

https://www.hindustantimes.com/fashion-and-trends/have-you-tried-mixing-different-perfumes-8-tips-to-help-you-create-a-scent-you-ll-love/story-P7l8U7km9iENHpIHmVF2yL.html