perjantai, 29 marraskuun, 2019

Toimistopukeutuminen

Useat ihmiset työskentelevät nykypäivänä toimistoilla. Silloin ei monesti ole tiettyä työasua, joka kuuluu töihin laittaa päälle, vaan pukeutumisen suhteen on aikalailla vapaat kädet. Toimistoille on kuitenkin asiallista pukeutua siististi sekä asianmukaisesti. Hyvät toimistovaatteet kasvattavat myös uskottavuutta ja monet ihmiset voivat saada itsevarmuutta, joka parhaimmassa tapauksessa parantaa työn tulosta. Toimistopukeutuminen ei siis olekaan niin merkityksetön tai yksinkertainen juttu, kuin voisi etukäteen ajatella!

Toimistopukeutuminen naiset

Paljastavat kaula-aukot ja minihameet kannattaa unohtaa toimistolle pukeutuessa, ihan jo niiden epämukavuuden takia. Kannattaa ennemmin valita vaihtoehto, jossa ei tarvitse miettiä että mitäpä jos vahingossa jostain viuhahtaa.

Uskottavampi vaihtoehto paljastaville paidoille tai minareille on esimerkiksi polviin ulottuva hame tai mekko ja siisti kauluspaita. Toki toimistopukeutumisessa saa tuoda myös omaa tyyliään esille, eikä kenenkään kannata tyytyä pelkästään perinteisiin vaihtoehtoihin. (World Fashion Channel 2019)

Neonvärit ja hurjat printit ovat kiva lisä asusteissa, kuten laukussa ja vöissä, mutta ne eivät ehkä sovi toimistolle suuremmissa määrin. Tämä toki voi riippua myös työnkuvasta ja toimiston ilmapiiristä. Joissakin työpaikoissa pukeudutaan arkisemmin ja joissakin taas pukukoodina toimii esimerkiksi business casual. (World Fashion Channel 2019)

Erilaisia vaihtoehtoja 

Jos perinteinen toimistopukeutuminen ei tunnu omalta jutulta, ei kannata masentua, koska uskottavia vaihtoehtoja on useita. Esimerkiksi tyylikkäällä printillä varustettu ja toimistolle sopivan peittävä mekko yhdistettynä polvisaappaisiin, hienoihin korvakoruihin ja tämän vuoden hittiasusteeseen, eli pantaan toimii paremmin kuin hyvin toimistolla. Kyseisen asun kanssa voi leikitellä esimerkiksi asusteita vaihtamalla. (Block 2019)

Mama jeansit sopivat myös toimistolle, vaikka ovatkin aika arkiset housut. Kannattaa vain miettiä mitä niiden kanssa yhdistää. Siistien nilkkureiden ja bleiserin kanssa asusta saa rennon tyylikkään. Myös poolopaita sopii hyvin mama farkkujen kaveriksi, ja asuun saa lisää ilmettä yhdistämällä siihen vaikkapa hauskan vyön. Takiksi asuun sopii muun muassa trenssimallinen villakangastakki. (Block 2019)

Toimistopukeutuminen miehet

Kauluspaita ja suorat housut ovat miehille tuttuakin tutumpi toimistoasu. Kadulla näkee usein niin sanottuja bisnesmiehiä vaaleansinisessä kauluspaidassa ja beigeissä suorissa housuissa. Miksi ei siis hieman rikkoisi tätä normia ja testaisi jotain uutta ja villimpää toimistolle muita piristämään? 

Joissakin työpaikoissa kravatti saattaa kuulua miesten jokapäiväiseen työpukeutumiseen. Se on asuste, jolla voi helposti muuttaa tavallisen asun ilmettä. Pienellä sijoituksella erilaiseen kravattiin saa jo paljon aikaan. Voit esimerkiksi kokeilla kudottua kravattia tai poiketa tavallisista printeistä ja valita jotain täysin erilaista. (Gq 2019)

Mustat ja beiget suorat housut on helppo yhdistää lähes kaikkeen. Kaappiin voit hankkia esimerkiksi yhdet erikoisemmat työhousut. Ruudulliset housut sopivat hyvin yhdistettynä vaikkapa valkoiseen kauluspaitaan ja nahkakenkiin. Jos haluat erottua joukosta, voit valita esimerkiksi pastellin väriset housut. Mintunvihreät suorat housut, siisti paita sekä ruskeat nahkaiset kengät ovat loistava yhdistelmä. (Gq 2019)

 Mukavia ja työntäyteisiä päiviä kaikille ennen joulunpyhiä!

-Roosa-

Lähteet:

Block. E. 13.9.2019. WhoWhatWear. 5 Work Outfit Ideas That Take Less Than 5 Minutes to Put Together. Viitattu 25.11.2019. Saatavilla: https://www.whowhatwear.co.uk/winter-work-outfits/slide3.

GQ. 2019. Office Style. Viitattu 25.11.2019. Saatavilla: https://www.gq.com/about/office-style.

World Fashion Channel. Office Style 2020. The main trends. Viitattu 26.11.2019. Saatavilla: https://wfc.tv/en/articles/about-fashion/office-style-2020-the-main-trends.