perjantai, 30 elokuun, 2019

Talven Kengät 2019 / 2020

Miltä talven kengät 2019 / 2020 näyttävät? Hyviä uutisia; tulevan talven kenkätrendeihin kuuluu niin comebackejä, kimallusta, kiiltoa kuin punk-henkisyyttäkin. Kenkiä ostaessa käyttötarkoituksen tulisi olla ykkösjuttu.

Työ- ja kaupunkikenkien tulee olla hyvä jalalle ja sopia pidemmälle kävelymatkalle. Juhlakengissä voit sen sijaan keskittyä enemmän ulkonäköön, riippuen tietty siitä miten ankarasti olet menossa revittelemään. 

Kengät talven juhliin

Korkokengät ovat yleisesti kuuluneet juhlapukeutumiseen. Ne tuovat ryhtiä asuun ja voivat näin muuttaa arkiasun hetkessä juhlavaksi. Tulevana talvena tulemme näkemään paljon siroja lady-korkoja. Lady korot ovat pienikorolliset ja teräväkärkiset. (Adivi 2019)

Kyseiseen trendiin kuuluu myös bling bling, erilaiset soljet sekä hurjat printit. Nämä kengät voit yhdistää esimerkiksi sukkien tai sukkahousujen kanssa mitä erilaisimpiin asuihin, toki kenkien tyylistä riippuen.  (Adivi 2019)

Vastakohta lady korolle tulevana talvena ovat neliö-korkokengät, joissa on niin neliön mallinen korko kuin kärkikin. Kyseinen kenkä toimii katseenkääntävänä avokkaana ja on näin oiva lisä juhla-asuun (Trochu 2019). Tämä kenkä tuo tietynlaista särmää asuun ja erityisesti silloin, kun kengät löytyvät talven trendiväreissä tumman vihreänä tai kirkkaan violettina (Adivi 2019). Myös maanläheiset värit toimivat paremmin kuin hyvin!

Tällä hetkellä kulta ja hopea ovat suositumpia värejä kuin vuosiin. Kultaisilla tai hopeisilla kengillä säväytät niin pikkumustaa kuin vaikkapa pinkkiäkin asua:

Myös kiiltonahkaiset avokkaat säihkyvät talven juhlissa. Kyseiset statement kengät eivät välttämättä kaipaa rinnalleen mitään muuta kuin yksinkertaisen juhla-asun, ovathan ne itsessään jo niin näyttävät! Toki ne voivat tuoda myös lisää näyttävyyttä jo näyttävälle asulle. 

Myös miesten juhlakengät saavat kiiltää. Kiiltonahkaiset värikkäät nilkkurit sopivat rohkealle pukeutujalle. Erilaiset yksityiskohdat kengissä, kuten tikkaukset tai tikkauslangan väri, tuovat sen sijaan yksinkertaisempiin kenkiin mielenkiintoa. (Thetrendspotter 2019) 

Reisisaappaat ja villit lenkkarit arkeen

Reisisaappaat tekevät tulevana talvena paluun, ja mitä korkeammalle reiteen ne nousevat sen parempi. Korko voi olla korkea tai matala – oman mukavuuden mukaan. Yksi tapa rokata kyseiset kengät on ottaa mallia Ariana Granden tyylistä ja yhdistää kengät over size huppariin tai T-paitaan.

Helppous on asia, joka usein miellyttää ihmisiä. Helppoudesta tykkääville on tulevalle talvelle kehitelty niin sanotut “sukka kengät”, jossa kengän varsi on sukka. Kyseisen kengän voi siis vain helposti sujauttaa jalkaan. Joissakin kengissä tai saappaissa sukka on näkyvä elementti kun taas toisissa se sulautuu kenkään. Tässäkin trendissä tyylejä on monia.

Punk henkiset saappaat ovat osa talven kenkäskenaariota, joten tuhdit pohjat ja mustat nahkasaappaat ovat todellakin in. Tämä on ilouutinen muun muassa selälle, koska korkeampi pohja on usein ergonomisempi kuin matalapohjaiset kengät. (Trochu 2019) 

Vapaa-ajan lenkkareiden kanssa saa tulevana talvena revitellä ja ihan kunnolla. Erityisesti miesten puolelta löytyy mitä villeimpiä väri- ja printtiyhdistelmiä. Myös erilaisia materiaaleja, kuten mokkanahkaa ja verkkokangasta on yhdistelty mallistoissa. Lenkkarit toimivat ehdottomasti asun pääosassa. (Hine 2019)

Tältä siis näyttävät talven kengät 2019 / 2020 – melko herkullista settiä, eikö totta? Kenkiä shoppaillessa, muista että mukavuus ennen kaikkea!

Ps. Tsekkaa myös muut talven 2019 trendit!

Lähteet:

Adivi. M. 15.4.2019. Glowsly. Fall/ Winter 2019-2020 Shoe Trends. Viitattu 29.8.2019. Saatavilla: https://glowsly.com/fall-winter-shoe-trends/.

Hine. S. 8.8.2019. Gq. The 10 Flyest Sneakers Dropping This Fall. Viitattu 28.8.2019. Saatavilla: https://www.gq.com/story/best-sneaker-releases-fall-2019.

Trochu. E. 21.3.2019. Vogue. 9 shoe trends we’ll be wearing in Fall/Winter 2019-2020. Viitattu 29.8.2019. Saatavilla: https://www.vogue.fr/fashion/article/9-fashion-shoe-trends-well-be-wearing-in-fallwinter-2019-2020.