perjantai, 9 elokuun, 2019

Naiset Talvi 2019

Talvella pukeutuminen on luonnollisestikin erilaista kesään verrattuna. Kesällä monet suosivat värejä sekä printtejä ja pukeutuminen on olosuhteiden puitteissa monessa suhteessa helpompaa. Silloin on myös mukavampi hieman revitellä oman tyylinsä suhteen. Tässä postauksessa katsomme, miltä talven 2019 trendit näyttävät naisten osastolla.

Siinä missä kesällä pukeutuminen on iisiä ja uskaliastakin, voittaa käytännöllisyys talvella usein asua valitessa. Käytännöllinen pukeutuminen ei kuitenkaan missään nimessä tarkoita tylsää pukeutumista, vaan senkin voi hoitaa tyylillä.

Glitteriä ja neonvärejä

Tulevana talvena nähdään paljon vivahduksia värikkäästä 1990-luvusta. Tämä tarkoittaa sitä, että erilaiset neonvärit, söpöt pinnit sekä glitteri tulee piristämään meitä talvella monissa eri muodoissa (Feiam 2019). Tämä on toivottua, sillä sään puolesta meininki onkin meillä Suomessa usein synkkää. Keltainen on tänä talvena tyylikäs myös iltapuvuissa!

Mikäli uskallat voit pukeutua tyylipoliisin nähden neonväreihin päästä varpaisiin. Kokonaan sinun ei silti tarvitse itseäsi neonväreillä vuorata, sillä myös pienet yksityiskohdat tai asusteet ovat oiva valinta. Neonväri yhdistettynä puhtaan valkoiseen on toimiva kombo, sillä se tuo värien parhaat puolet esiin. Voit myös leikitellä muilla väriyhdistelmillä, kuten neonpinkin yhdistäminen vaalean oranssiin. (Feiam 2019)

1990-lukuun kuuluu myös söpöt pienet yksityiskohdat. Muun muassa pienet pinnit kampauksissa ovat tulleet takaisin. Ne pitävät otsahiukset pois silmiltä ja tuovat vaihtelua talven ja syksyn kampauksiin. (Feiam 2019)

Sukupuolineutraalius jatkaa trendinä talvella

Rennot puvut ovat tulevan talven yksi suurimmista trendeistä. Puvuntakki ja -housut voivat molemmat olla over size kokoa, mikä tuo pukuun rentoutta, ja sitä nimenomaan kyseisessä tyylissä haetaan. Kannattaa myös ottaa huomioon oma vartalonmalli: taktikoimalla puvun mallin kanssa voit tuoda vartalosi parhaat puolet esille.

Esimerkiksi pienet olkatoppaukset sopivat hyvin päärynävartaloiselle, kun taas y-vartaloisen kannattaa suosia leveitä housunlahkeita. Puvuissa on usein sukupuolineutraali vaikutelma, joka on koko ajan yleistyvä trendi. Monet brändit valmistavat unisex vaatteita, jotka sopivat niin miehille ja naisille. (Avidi 2019)

On vanhanaikaista ajatella että tietyt vaatteet kuuluvat tietylle sukupuolelle. Kaikilla on oikeus pukeutua juuri sellaisiin vaatteisiin, joissa itsellä on hyvä olla. Erityisesti Pohjoismaissa monet ovat omaksuneet sukupuolineutraalin pukeutumisen, johon yksi syy voi olla naisten ja miesten välisen tasa-arvon nousu. (Avidi 2019)

Lämpö ennen kaikkea 

Kerrospukeutuminen on yksi parhaista tavoista pysyä lämpimänä talven pakkasissa. Esimerkiksi neule on helppo laittaa takin alle: se pitää lämpimänä kylmempinäkin päivinä. Meidän suomalaisten onneksemme neuleet kuuluvat talven ykköstrendien joukkoon!

Neuleita hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota materiaaliin. Vaikka keinokuitu ei välttämättä ole huono vaihtoehto, on villaneulos kuitenkin lämpimämpi ja hengittävämpi. (Avidi 2019)

Takkien suhteen kannattaa suosia neutraaleja sävyjä, kuten camelia. Kyseinen väri on tyylikäs ja pysyy trendikkäänä pitkään, mikä tekee takista sijoituksen. Muun muassa villakangastakki sopii hyvin välikeleihin. Takin malli kannattaa olla väljä, sillä se mahdollistaa kerrospukeutumisen. Yksityiskohdilla saa takkiin lisää mielenkiintoa. Näitä voivat olla esimerkiksi karvakaulukset tai erilaiset statement napit. (Carreon 2018)

Talvi ja viileämmät säät lähestyvät pikkuhiljaa. Ei kannata paleltua ensimmäisissä pakkasissa vaan hankkia lämpimiä talvivaatteita hyvissä ajoin. Talven 2019 trendit tekevät pukeutumisesta ainakin ihanan helppoa ja mukavaa, eikö totta? Mukavaa alkavaa syksyä kaikille!

Lähteet:

Avidi. M. 28.3.2019. Glowsly. Fall/Winter 2019-2020 Fashion Trends. Viitattu 7.8.2019. Saatavilla: https://glowsly.com/fall-winter-fashion-trends/ .

Carreon. J. 2.1.2018. Elle. 10 Camel Coats That Will Never Go Out of Style. Viitattu 8.8.2019. Saatavilla: https://www.elle.com/fashion/g8183/camel-coats/.

Feiam. A. 2019. The Trend Spotter. The Best Street Style From Paris Fashion Week A/W 2019. Viitattu 8.8.2019. Saatavilla: https://www.thetrendspotter.net/best-street-style-paris-fashion-week-aw-2019/.