Talven 2021 Trendejä

sunnuntai, 5 joulukuun, 2021

Talven 2021 Trendit

Talven 2021 trendit pitävät sisällään naisille mm. neulosta, mummon tilkkua ja teddyä. Miesten osastolla nähdään paljon printtiä, kulunutta farkkua, pinkkiä ja funktionaalisuutta. Lasten puolella pintansa pitävät mm. printit ja paljetit.

Juhlakausi on jo kohta ohi, joten emme käsittele tällä kertaa vuoden 2021 juhlakauden trendejä lainkaan. Linnan juhlatkin peruttiin, joten pukuloiston ihastelu saa jäädä ensi vuoteen.

Tässä ennen talven 2021 trendi tarjontaan sukeltamista muutama sananen sivustomme tilanteesta. Kuten artikkeleidemme päiväyksistä ja määrästä huomaat, on parhaatvaatekaupat-blogi elänyt hiljaiseloa nyt jo hyvän aikaa. Kuten arvata saattaa, koronalla oli (ja on edelleen) vaikutuksia meihinkin, pääasiassa ajan käyttöömme.

Nyt olemme kuitenkin saaneet kalenterin takaisin järjestykseen. Jos olet vieraillut sivustollamme aikaisemminkin huomaat ehkä muitakin muutoksia kuin sen, että jatkamme blogin päivittämistä. Meillä on näet kokonaan uusi ulkoasu! Mitäs pidät?

Talven 2021 Trendit Naiset

Tänä talvena naisten pukeutumisessa nähdään etenkin kolme suurta trendiä, joita ovat teddy, tilkku ja neuleet. Koronalla ja kotona (pakosti) viihtymisellä lienee tässä oma osansa, sillä nyt trendit ovat todella kotoisia, pehmeitä ja sympaattisia. Muoti onkin tänä talvena erityisen mukavaa ja jopa muhkeaa!

Toisaalta maailmalla eri muotitalot ovat osoittaneet, että tänä talvena vaatteilla on myös aivan erityinen funktio: niillä pyritään parantamaan mielialaa enemmän kuin ehkä aikaisempina vuosina. Tässäkin nähdään siis selkeästi koronan vaikutukset maailmassa ja muodissa. Talven 2021 trendit ovat täynnä väriläiskiä, huomiota kiinnittäviä printtejä ja vintagea.

Inspiraatiota trendeihin on haettu, mistäs muualtakaan kuin mummolasta. Tämähän on jo tovin näkynyt myös kodin sisustuksessa: erilaiset seinävaatteet, seinälautaset jne. koristavat nyt kotia jos toistakin. Sisustus ja vaatetrendit kulkevat erinomaisesti käsikädessä tänä talvena, kun voit nauttia tilkkutäkin kuoseista sekä sängynpeitteenä että ylläsi.

Kolme Tärkeintä Naisille

  • Neulos
  • Tilkut
  • Teddy

Neuleet pysyvät muodissa oikeastaan talvesta toiseen. Tänä talvena jujuna neuleissa on kuitenkin se, että voit pukeutua neuleeseen ihan päästä varpaisiin. Väreillä ei sinänsä ole nyt merkitystä, vaan neuleissa nähdään sekä upeaa väriloistoa että maanläheisiä sävyjä.

Mummon tilkut ovat nyt erityisen trendikkäitä. Mummolan tilkkutäkeistä tutut virkatut tilkut ovat päässeet nyt vaatteisiin ja laukkuihin. Jos isoäitisi kyselee vielä joululahjatoiveita (joihin olet jo toistuvasti vastannut että ei, mummo, ei ihan oikeasti tänä vuonna tarvitse) niin tässäpä siis loistava keino ilahduttaa: pyydä häntä virkkaamaan sinulle tilkuista vaikkapa trendikäs olkalaukku!

Teddykangasta nähdään tänä talvena sekä laukuissa, takeissa että hatuissa ja jopa paidoissa. Paukkupakkasille on fiksua valita korvia suojaava hattu, mutta kevyemmässä kelissä esimerkiksi bucket-mallinen hattu on varmasti oikein sopiva. 

Muita talven 2021 trendit naiset -osastolla nähtäviä yksityiskohtia ovat mm. tekoturkis, kiiltävät vaatteet ja näyttävyys.


Tekoturkis näyttää erityisen hyvältä, kun se on yllättävän värinen. Älä siis pelkää hankkia vaikkapa punaista, muhkeaa tekoturkista: se toimii todella monen eri asun kanssa. Muhkeutta löytyy itse asiassa muutoinkin: puuhkamaiset hanskat ovat nyt paitsi extralämpimät myös huipputyylikkäät.

Talven 2021 Trendit Miehet

Miesten trendit talvi 2021 osastolla näyttää varsin hauskalta. Vaikka vaatteissa tuntuukin korostuvan tänäkin vuonna toiminnallisuus ja käytännöllisyys, on myös runsaasti tilaa leikittelylle.

Ehkä hieman yllättäen tänä talvena paluun tekevät taidokkaasti räätälöidyt puvut. Missä näitä on tarkoitus pitää? Toimistollako? Etätyösuositukset ovat voimassa jälleen ympäri maailmaa, joten ehkäpä näitä on sitten tarkoitus käyttää enemmänkin vapaa-ajan riennoissa. Toisaalta nämäkin ovat monelle vielä, koronarokotteista huolimatta, varsin vähäisiä.

Kolme Tärkeintä Miehille

  • Printit
  • Punainen väri
  • Liivit

No mutta, mikäli puku ei kuulosta toimivalta, löytyy trendeistä toki paljon muutakin. Ysäriltä tutut liivit ovat ehdottomasti tämän talven paras juttu! Ne ovat mukavia päällä, ja tekevät asukokonaisuudesta samalla erityisen tyylikkään. Trendikkäin liivi on neulottu ja ruudullinen.

Käytännöllisyys ja toiminnallisuus ovat olleet vaatteissa trendeinä jo hyvän aikaa. Hienoa, että tästä ei ole lähdetty tänäkään vuonna poikkeamaan. Tekniset materiaalit, kuten nylon, eivät siis ole katoamassa vieläkään mihinkään.

Miesten trenssitakki tekee paluun. Se voi tänä talvena olla tavanomaista pidempi tai selkeästi oversized.

Talven 2021 Trendit Lapset

Entäpä sitten talven 2021 trendit lapset osastolla? Millaisia juttuja täältä löytyy? Kuten naisten ja miestenkin trendeissä, myös lasten vaatteissa sekä asusteissa hehkuu nyt punaisen eri sävyt.

Hauska trendikäs väriyhdistelmä tänä talvena on puna-keltainen, josta tulee mieleen Pirkan Ampparijätski! Lisäksi väreissä nähdään pinkkiä ja mustaa.

Trendaavat materiaalit lasten vaatteille talvella 2021 ovat mm

  • paljetit
  • glitter ja metallinhohtoiset värit
  • raidallinen puuvilla

Paljetit ovat pientä kiiltävää materiaalia, joilla koristellaan nyt vaatteita enemmän kuin muutamaan vuoteen. Lapset rakastavat paljetteja, joten on mahtavaa, että näitä hyödynnetään nykyisin vaatteissa niin paljon. Sama homma koskee toki myös glitteriä ja metallinhohtoisia värejä. Nämä tekevät vaatteista kimaltavia ja näyttäviä helposti!

Tänä talvena puuvillasta valmistetuissa vaatteissa nähdään poikkeuksellisen paljon merellistä henkeä ja raidoituksia.

Jo pitkään on lasten trendeissä nähty runsaasti printtejä. Talven 2021 trendit lasten osalta sisältävät näitä jälleen. Erityisen trendikkäitä ovat sellaiset paidat ja housut, joissa printtiä on käytetty aivan joka puolella. Printtien koolla ei sinänsä ole merkitystä.

Ja kuten aikaisemmilta vuosilta muistamme, ovat viestejä välittävät vaatteet varsin suosittuja. Viestit voivat olla viittauksia vaikkapa supersankareihin tai Disneyn hahmoihin, mutta myös inspirational quotes -tyyppisiä ratkaisuja.

Entä Trendivärit Talvelle 2021 / 2022?

Tänä talvena värimaailmassa nähdään vaikutteita kasarilta, kun esimerkiksi koboltin sininen tekee odotetun paluun. Käytännössä kaikki tummansiniset värit ovat nyt trendikkäitä, ja erityisen herkulliselta look näyttääm kun yhdistät useampaa sinisen sävyä keskenään. Viimeistelyä varten voit valita yllesi vaikkapa luonnovalkoista – se jos mikä raikastaa ilmettä.

Punaisen sävyt ovat olleet pinnalla jo jonkin aikaa. Tyypillisesti punainen yhdistetään talvisin vain joulusesonkiin, mutta tänä vuonna värillä jatketaan myös juhlapyhien jälkeen. Oletko testannut, miltä beige ja tumma punainen näyttävät? Ne luovat keskenään magean kontrastin, jota nähdäänkin etenkin kevättalvella monissa asukokonaisuuksissa.

Vihreä sävy näkyy nyt trendeissä. Erityisen hyvältä näyttävät mahdollisimman kirkkaat vihreät, jotka eivät kuitenkaan suoraan taitu neon sävyihin. Myös maanläheisempi myrkynvihreä on nyt erityisen trendikäs. Kuten sinisessä värissä, myös vihreässä kannattaa yhdistellä muutamaa eri sävyä keskenään. Efekti on varsin mielenkiintoinen!

Violetin värin ystäville tämä kausi on herkkua. Erilaiset violetin sävyt näyttävät nyt erityisen kiinnostavilta, ja parhaimmillaan sävyt ovat – jälleen kerran – niitä yhdistelemällä. Luumun sävyinen paita toimii upeasti vaikkapa beigen väristen housujen kanssa, tai päin vastoin.

Tutustu myös postaukseen Kevään 2022 trendit tai Miten pukeutua työhaastikseen.

Lähteet: 

https://blog.cerdagroup.com/en/kids-fashion-trends-winter

https://www.gq-magazine.co.uk/fashion/article/autumn-winter-2021-trends-for-men

https://www.harpersbazaar.com/fashion/g37366928/winter-fashion-trends-2021-2022/

https://www.whowhatwear.co.uk/winter-fashion-trends-2021/slide32