perjantai, 2 elokuun, 2019

Takit syksy 2019

Ilmat alkavat viilenemään ja kesä vetelee viimeisiään. Pian onkin taas se hetki vuodesta, kun on aika kaivaa syystakit varastosta tai harkita uuden ostamista. Tästä syystä tällä kertaa haluan kirjoittaa teille siitä, millaisia ovat trendikkäät takit 2019 syksyllä!

Tikkitakit ja klassikot twistillä

Vanhat tutut tikkitakit tekevät paluuta – kyllä, luit aivan oikein! Mikäli päätät tänä syksynä leikitellä villeillä tikkauksilla ja printeillä, toimii statement takki katseiden kääntäjänä. Nelikulmaiset tikkaukset ovat varma valinta, mutta erilaiset muodot ja kuviotikkaukset tuovat mielenkiintoa takkiin. (Whowhatwear 2019)

Myös muut klassikot kuten trenssi-, villakangas- ja nahkatakit kuuluvat syksyyn 2019, mutta unohda tänä vuonna perinteiset ja yksinkertaiset mallit. Toki kaikkea ei tarvitse laittaa ranttaliksi, vaan voit valita perus takin kera pienen lisämausteen. Esimerkiksi kaulus voi erota muusta takista erilaisilla printeillä tai materiaaleilla. Voit toki myös vapauttaa rokimman puolesi ja yhdistää takkiin ketjuja tai hopeasolkivyön. (Whowhatwear 2019) Trendikkäät takit 2019 syksyllä ovatkin parhaassa tapauksessa todella moniulotteisia.

Trendikkäät syystakit miehelle

Miesten osastolla puolestaan inspiraatiota haetaan lentokentältä, kun kaupat tulvivat lentäjäntakkeja. Tyylikäs lentäjäntakki on helppo yhdistää asuun kuin asuun ja karvainen vuori tuo lämpöä syksyn kylmeneviin ilmoihin (Fashionbeans 2019). Tikkitakit ovat trendikkäitä myös miehillä, ja samaten yksinkertaiset, selkeät leikkaukset villakangastakeissa näyttävät tänä syksynä todella hyvältä.

Perinteinen lentäjäntakki on usein nahkainen. Aito nahka paranee käytön myötä, jos nahasta vain jaksaa pitää hyvää huolta. Näin nahkainen lentäjäntakki on todellinen kestävä valinta. Mikäli nahka ei kuitenkaan tunnu itsestä hyvältä vaihtoehdolta, on myös keinonahka toki aina hyvä valinta. (Fashionbeans 2019)

Seuraavaksi esiteltävä trendi on hieman yllättävä. Usko tai älä, fleecetakki on tänä syksynä pinnalla. Fleecetakkeja ei yleisesti omaksuta muuna kuin käytännöllisenä ja lämpimänä välivaatteena. Tulevana syksynä homma on kuitenkin toisin, ja fleecetakin voi pukea päälleen tyylillä. Erilaiset leikkaukset sekä väriyhdistelmät erottavat trendikkäät fleecetakit perinteisistä välifleecestä. Myös viime talvelta tutut teddy takit ovat suosittuja erityisesti miesten puolella. (Fashionbeans 2019)

Syksyn synkkyyttä ja väripilkkuja

Vaikka syksy onkin usein synkkää aikaa, ei värien suhteen kannata silti himmailla. Kaikki karamellin sävyt tuovat piristystä syksyyn, ja mikä olisikaan ihanampi valinta kuin värikäs tekoturkis. Erityisesti yksi väri on syksyllä ylitse muiden ja tämä on pistaasinvihreä. Kyseinen elegantti väri toimii hyvin esimerkiksi violetin, vaalean farkun ja mustan kanssa tai yhdistettynä toiseen vihreän sävyyn. Myös pinkki toimii monessa! (Whowhatwear 2019)

Kukkaprinttejä näkyy kaikkialla erityisesti kesällä, jopa kyllästymiseen asti. Kesällä printit ovat pirtsakoita ja hentoja. Syksyllä kukkia ei kuitenkaan unohdeta vaan kukkaprintin tyylille tapahtuu muutos. Romanttiset tummat kukkaprintit valtaavat vaatekaupat ja ne sopivatkin paremmin syksyyn. Yleinen fiilis printissä voi olla jopa pahantuulinen ja rokahtava. Erityisesti ruusut kukoistavat romantiikallaan. (Marieclaire 2019)

Tuleva syksy näyttää sekä värikkäältä että synkältä vaatetuksen suhteen. Valitse vaate sen mukaan, mikä tekee sinulle itsevarman olon – on se sitten statement asu tai yksinkertainen tyyli. Mukavaa ja toivottavasti vielä lämmintä loppukesää kaikille!

-Roosa-

Lähteet:

Eggertsen. L. 29.7.2019. Who What Wear. These Are the Biggest Fall 2019 Trends, Period. Viitattu 1.8.2019. Saatavilla: https://www.whowhatwear.co.uk/fall-trends-2019/slide45.

Liao. M. 3.7.2019. Marie Claire. 8 Fall Trends Everyone Will be Talking About. Viitattu 1.8.2019. Saatavilla: https://www.marieclaire.com/fashion/g28210185/fall-fashion-trends-2019/?slide=24.

Fashionbeans Editors. 2019. Fasbionbeans. The Best Winter Jackets For Men 2019. Viitattu 1.8.2019. Saatavilla: https://www.fashionbeans.com/article/best-winter-jackets-men/ .