lauantai, 29 elokuun, 2020

Syksyn 2020 Trendit Lapset

Syksy on jännittävää aikaa lapsille. Osa menee ensimmäistä kertaa kouluun tai tarhaan. Tällöin on kiva, että lapsilla on omasta mielestään mukavat ja siistit vaatteet päällä, jotta he voivat keskittyä olennaiseen eli opiskeluun sekä sosiaalistumiseen. Tässä tekstissä siis muutama vinkki syksyn trendeistä lapsille, missä tahansa he sattuvat seikkailemaan. 

Syksyn trendivärit sekä -kuosit 2020

Syksyllä suositaan luonnosta sekä retkeilystä inspiroituneita värejä. Trendivärit ovat siis maanläheisiä. Erityisesti erilaiset smoky värit tulevat olemaan suosiossa, joita ovat muun muassa savun vihreä, punainen, keltainen sekä sininen. Myös ruskea sekä beige menevät kyseiseen kategoriaan, ja ovat värejä joita on helppo yhdistellä värikkäämpien vaatteiden kanssa. (Fashion Snoops 2020)

Kuoseissa pysytään myös maanläheisissä kuvioissa, kun kauppoihin on ilmestynyt esimerkiksi puiden vuosirenkaista sekä sammaleista inspiroituneita printtejä. Myös värikkäät printit tulevat olemaan suosiossa, kun väreillä leikitellään erilaisissa kuvioissa, paikoissa sekä raidoissa. (Fashion Snoops 2020)

Kuoseilla sekä väreillä leikittely

Syksyllä saa ja kannattaa huolella yhdistellä erilaisia kuoseja, värejä sekä kankaita. Lapset usein rakastavat hauskoja yhdistelmiä sekä värikkäitä printtejä. Erityisesti huppareissa sekä college paidoissa näkyy paljon erilaisia yhdistelmiä, muun muassa eläin kuosia yhdistettynä useaan eri väriin sekä printtiin. Yhdistä värikäs huppari esimerkiksi suorien liituraita housujen kanssa ja luo näin tyylikäs jokapäiväinen arkiasu. (Luna 2020)

90-lukua sekä vintagea

90-luku on tullut takaisin myös lastenvaatepuolella, mikä näkyy niin printeissä kuin malleissa. Erityisesti polka dot kuosi on tyylikäs, ja helppo yhdistää lähes mihin tahansa. Toinen 90-luvun tuulahdus on röyhelömekot sekä hameet, joissa kerrokset voivat muodostua mitä yllättävimmistä kankaista sekä printeistä. (Rich mom life 2020)

College kauluspaidat ovat suosiossa etenkin poikien puolella. Ne ovat samaan aikaan tyylikkäitä sekä mukavia vaatekappaleita. Vintage-viboja kauluspaitoihin tuovat erilaiset kirjotut paikat sekä piilovetoketjulla piilotetut rintataskut. Rentoon tyyliin voi yhdistää huippu tyylikkäät cargo housut, jotka ovat myös tehneet paluun tänä syksynä. Cargo housuissa leikitellään erilaisilla väri yhdistelmillä sekä yllättävillä taskuilla. (Fashion Snoops 2020)

Käytännöllinen takki syksyyn 

Tarhassa sekä koulussa suuri osa ajasta vietetään ulkona touhuten. Tämän vuoksi on tärkeää, että lapsille löytyy käytännöllinen takki ulkoleikkeihin. Takkia hankittaessa kannattaa varmistaa että materiaali on vettä sekä tuulta pitävä, jotta sää muutokset eivät tule leikkien tielle.

Syksyn trenditakista löytyy erilaisia hauskoja kuoseja yllättävistä paikoista, kuten vuoresta sekä taskun suusta. (Fashion Snoops 2020)

Kengät sekä muut asusteet

Kenkien valinnassa kannattaa olla myös erityisen tarkkana. Oikea koko, malli sekä materiaali kannattaa harkita, jotta kengät ovat mukavat jalassa sekä oikeat käyttötarkoitukseen. Erityisesti tennarit sekä saappaat ovat lasten ykkös kenkä trendejä tänä vuonna. Niiden kuoseissa ja väreissä ei kannata himmailla, koska mitä värikkäämpi ja sekavampi vaihtoehto on syksyn tyylikkäin. (Fashion Snoops 2020)

Värikkäisiin tennareihin voi yhdistää värikkäät printti sukat, jotka kuuluvat syksyn 2020 trendeihin. Lasten printti sukkia löytyy myös erilaisilla teknisillä materiaaleilla, jotka takaavat mukavuuden sekä lämmön. Toinen erittäin tärkeä asuste syksyyn ovat sormikkaat, ja syksyn trendien mukaisesti niidenkin kuuluu olla erittäin “crazyt”. Vaihtoehtoja on monia kuten tie dye värjätyt sekä pörröiset hansikkaat. (Fashion Snoops 2020)

Lastenvaatteita hankittaessa tärkeintä on miettiä lapsen mukavuutta, ja sen kautta valita oikea malli sekä materiaali. Jos lapsi on siinä iässä, että pystyy itse osallistumaan valintaan kannattaa ottaa hänet myös valintaan mukaan, jolloin lapsi voi lähteä rakentamaan identiteettiään halutessaan pukeutumisen kautta.

https://www.lunamag.com/fashion/childrens-winter-trends-2020/

Lue myös: Syksyn 2023 naisten trendit