Kevät 2023 tärkeimmät trendit

tiistai, 28 helmikuun, 2023

Kevät 2023 trendit

Vuodenaikojen vaihtuminen talvesta kevääseen on aina jännittävää aikaa – erityisesti kun kyse on pukeutumisesta. Tervetuloa mekot, kevyemmät kerrokset ja vapauden tunne ja hus. hus, ulos raskaat neuleet saappaat ja päällysvaatteet! Kevään 2023 trendit sisältävät paljon herkullista odotettavaa ja vaatekaupoissa alkaa jo kaikenlaista uutta näkyäkin.

Kevään 2023 mallistot heijastavat monenlaista tunnelmaa: löydät pehmeästä tekstuurista virtaviivaiseen minimalismiin aivan kaikkea. Keväällä vaatekaapit voivat näyttää todella monipuolisilta ja jokaiselle löytyy aivan taatusti jotakin kiinnostavaa. Erityisen pop tänä vuonna ovat mm. älykäs räätälöinti, taskulliset vaatteet ja erilaiset paljetit.

Kevään 2023 trendeihin kuuluvat käytännöllisyys ja päivittäisen univormun korostaminen. Myöskään maksihameet ja räätälöidyt liivit eivät ole jääneet pois mallistoista, vaan niitä löytyy lähes jokaiselta muotitalolta. Jos nämä eivät ole sun juttu, voit säväyttää mm. farkuissa ja valkosiessa pukupaidassa. Klassinen look on erityisen raikas juuri tänä keväänä.

Tällä hetkellä mitä todennäköisimmin piileskelet vielä niissä älyttömän mukavimmissa neuleissasi ja harkitset paksuimman puskuritakkisi käyttämistä työpöydälläsi kylmyyden torjumiseksi, onhan helmi-maaliskuun vaihde vielä varsin kireänkin pakkasen aikaa. Siksi on ymmärrettävää, että tämän kevään vaatekaappien pohtiminen saattaa tuntua vielä turhalta haaveilulta.

Onneksemme muotiteollisuus on aina edellä. Muotiteollisuudelle siis tuleva vaatekaappimme sisältö on jo aivan selvää pässinlihaa, vaikka me emme sitä vielä tahtoisikaan sen suuremmin ajatella.

Mitä kevät/kesä 2023 tuo tullessaan?

Vuoden 2022 suuri pakkomielle fuksiaan tekee tilaa vaaleanpunaisen pehmeämmälle, pastelliselle versiolle. Musta ja koboltinsininen ovat ehdottomasti tämän kauden suurimpia yllättäjiä. Näillä sävyillä erotut massasta, kunhan osaat yhdistellä niitä oikein. Ja miksipä et osaisi!

Matalat vyötäröt ja läpikuultavat kankaat ovat suosittuja rohkeampien pukeutujien keskuudessa. Jos siis etsit jotakin hieman seksikästä, on sinulle paljon hienoja juttuja tiedossa. Samoin klassisempaa kukkakuviota rakastavat pääsevät ihastelemaan vaatekaappinsa päivityksen yhteydessä monella upealla kuosilla ja toteutuksella.

Ja vaikka aivan vielä ei meillä Suomessa voidakaan sanoa olevan keväässä, ei hätää. Netin vaatekaupat ovat jo varustettuina trendeillä ja voit jo poimia tiettyjä tuotteita omaan vaatekaappiisi ja ottaa käyttöösi vaikka heti. Erityisen suositeltavaa on tarttua kevään vahvoihin trendeihin, joita edustavat mm. budoir-henkiset iltapuvut, korkeatasoiset paljetit ja näyttävät juhlakassit.

Näitä tullaan siis kevään edetessä näkemään yhä enemmän, mutta mikä estää sinua ottamasta niitä käyttöösi jo tässä vaiheessa? Ei niin mikään!

Kevään 2023 trendit


Matalat vyötäröt ovat taas täällä!

Nyt se on vihdoin virallista, 1990-luvun suursuosikki eli matala vyötärö on taas muodissa. Matalavyötäröinen malli on itse asiassa otettu käyttöön aivan kaikessa mahdollisessa aina farkuista puvuihin, shortseihin ja iltahameisiin. Näyttääkin vahvasti siltä, että rakas korkeavyötäröinen vyötärömme saattaa jäädä pidemmälle lomalle kesäksi 2023. Yhdistä uusi lookisi crop topin kanssa, jotta keskivartalo olisi täysin paljaana. Tämä ei toki ihan jokaiselle vartalotyypille ole se klassisesti imartelevin tapa, mutta rohkeudesta palkitaan.

Farkkutrendeissä on jo jonkin aikaa suosittu löysempiä ja rennompia istuvuuksia, kuten muodin suurkuluttajana varmasti tiedot. Kevät 2023 kaudella pussifarkut ovat löytäneet paikkansa. Sano siis vihdoin hyvästit niille skinny jeanseille, niitä et tule tarvitsemaan taas ihan hetkeen.

Paljetteja ja lisää paljetteja!

On totta, että tyypillisesti paljettien kukoistuskausi osuu perinteisesti narras-joulukuulle. Silloin yksi jos toinenkin pukeutuu paljetteihin mennyttä vuotta juhlistaakseen niin pikkujoulujen kuin uudenvuoden juhlienkin aikana.

Tämä vuosi 2023 on erilainen nuori ja se rikkoo sääntöjä julistaen kevään ja kesän parhaaksi mahdolliseksi ajaksi glamourin ja glitterin parissa. Kevään 2023 trendissä korostuukin ehkä hieman yllättäen pehmeämpi, kevyempi väripaletti. Siinä esimerkiksi vaalean pinkit, nudesävyiset ja pastellivärit ovat kaikkein runsaimpia ja eniten esillä. Kiehtovaa, eikö totta?

Häikäiseviä, hohtavia paljetteja tulet näkemään tänä keväänä ja kesänä niin vaatteissa kuin lukemattomissa asusteissakin. Kuten arvata saattaa, myös biitsillä tulet aivan taatusti näkemään paljetteja eri väreissä. Jos olet uskalias pukeutuja, suosi paljetteja.

Väreistä kobaltin sininen on suurin trendi

Fuksia oli epäilemättä vuoden 2022 väri, mutta kevään 2023 tuo väri saa väistyä. Voimakkaan sininen sävy nousee nimittäin sen sijaan keskiöön ja korkeimmalle pallille. Tästä on vierähtänytkin jo aikamoinen tovi, kun viimeksi voimakkaan sininen oli trendivärien kärjessä, mutta onneksi se saatiin vihdoin takaisin.

Jos haluat olla trendivärien edelläkävijä, nappaa vaatekaappiisi tästä sävystä mm. mekkoja, takkeja, hameita tai jopa saappaita. Koboltinsininen toimii yllättävän hyvin todella monen eri sävyn kanssa, ja etenkin jos tavoittelet kunnon kasarityyliä, on tässä kumppanisi.

Neutraalit vaatekaapit saavat vielä odottaa, hulluttele siis rauhassa!

Budoaari tulee myös arkeen

Budoaarin tuleminen kevään 2023 vaatetrendeihin on ehkä sellainen, jota et halua nähdä vaikkapa toimistolla. Eikä sellaista todennäköisesti tarvitsekaan työpaikalla katsella, mutta esimerkiksi iltapukua vaativissa tilaisuuksissa budoair on vahvasti läsnä. 

Erityisen kiinnostavaksi saat juhlapuvun kuin juhlapuvun yhdistämällä siihen esimerkiksi pitosukat ja pitsihanskat.

Juhlavat kassit ja laukut

Tänä keväänä laukut ovat todellinen statement. Tulet näkemään katukuvassa myös arkisin todella runsaasti sellaisia laukkuja, joissa on varsin raskas koristelu. Erityisen hyvin tämä trendi näkyy silti iltalaukuissa, ja niissä noudatetaankin tänä keväänä todella uskollisesti enemmän on enemmän -mantraa. Tämä trendi ei todellakaan sovi minimalisteille!

Musta yllättää

Jokainen meistä lienee yhtä mieltä siitä, että musta on se kaikista epätodennäköisiin sävy kevään ja kesän ajalle, mutta tänä vuonna kannattaa vaan uskoa.

Mustaa käytetään yllättäävn paljon erilaisissa vaatteissa ja asusteissa, mutta mukana on silti tyypillistä kevyempää toteutusta. Tämä annetaan esimerkiksi isoa paljastavilla kankailla, kuten virkkauksella ja pitsillä. Niiden myötä mustakin voi olla todella pehmeä myös kevään ja kesän kuvastossa.

Kukkia, kukkia!

Keväällä 2023 tavallista kevätkukkaa paljon teatraalisempi klassikkotrendi saa kolmiulotteisemman roolin. Tulet näkemään erilaisia kukkakuoseja ja niitä jäljitteleviä leikkauksia niin paidoissa kuin mekoissakin. 

Väisty fuksia ja tee tilaa pinkille

Fuksia, sinun on nyt aika astua sivuun. Kaupungissa on uusi väri, jota kannattaa totella. Tänä keväänä katukuvan täyttää aikaisempia kausia pehmeämpi, pastellisempi vaaleanpunainen.

Käytitpä sitä sitten koko lookissasi päästä varpaisiin tai investoit makeisiin lisävarusteisiin – sinun kannattaa aivan ehdottomasti ottaa vaaleanpunainen käyttöösi useissa sen eri sävyissä.

Kiinnitä huomiota räätälöintiin

Räätälöinnistä on tulossa yhä suositumpaa lämpiminä kuukausina, koska muotitaloissa kallistutaan jatkuvasti enemmän pehmeämpiin ja jopa veltompiin muotoihin. Mitä paremmin räätälöity vaate, sitä huolitellummalta ilmeesi näyttää. Tähän kannattaa siis ehdottomasti panostaa niin tänä keväänä kuin muutenkin.

Tsekkaa myös kesän 2023 uimapukutrendit