maanantai, 13 tammikuun, 2020

Kevään 2020 Trendit (naiset)

Keväällä ilma alkaa pikkuhiljaa lämpenemään, ja päivät pitenevät sekä kirkastuvat. Monet suomalaiset heräävät kuin uudestaan henkiin pitkän ja – etenkin tänä vuonna synkän – talven jälkeen, ja tämä näkyy myös pukeutumisessa. Syksyllä ja talvella monet tukeutuvat tummiin ja maanläheisiin sävyihin, kun taas keväällä pukeutumisen suhteen on helpompi ottaa riskejä ja kokeilla uutta! Mutta miltä kevään 2020 trendit naiset -osastolla oikein tulee näyttämään?

Polvipituiset hameet ja housut 

Tulevana keväänä tullaan näkemään paljon polvien yli ulottuvia hameita, koska ne ovat kevään must-have vaate. Polven yli ulottuva hame on elegantti valinta, joka mahdollistaa kyykistelyn ja istumisen huolettomasti. Polvipituiseen hameeseen voit yhdistää esimerkiksi polvisaappaat, jotka pitävät myös pohkeet lämpiminä kylmemmillä kevät säillä. Niin vintage-tyyliset, ruutu- kuin yksiväriset klassiset hameet toimivat, koska hameen pituus on olennaisin seikka tässä trendissä. (Farra 2019)

Tsekkaa Lindexin valikoima!

Jos haluat olla huipputrendikäs toimistolla, yhdistä pukuun polvipituiset housut – suorien housujen sijaan. Tyylikkäintä on yhdistää saman värinen bleiseri ja housut. Kun musta, harmaa ja valkoinen ovat varmoja valintoja, voi rohkeimmat kokeilla myös eri pastellin sävyjä tai jopa neon värejä, joiden suosio jatkuu ilahduttavasti myös keväällä. (Pieri & Fisher 2020)

Matalavyötäröiset housut are back!

Jo hetken olemme saaneet nauttia paljona anteeksi antavista, korkeavyötäröisistä housuista. Mutta uuden vuosikymmenen koittaessa matalavyötäröiset housut tulevat takaisin markkinoille, ei kuitenkaan samalla tavalla kuin 2000-luvun alussa suosiossa olleet tiukat farkut, vaan hieman rennommalla tyylillä. Matalavyötäröisissä housuissa saa siis olla väljyyttä, ja ne voivat jopa hieman roikkua. (Teather 2020)

Kyseisiin housuihin voit yhdistää esimerkiksi lämpimällä säällä narusandaalit, jotka solmitaan housujen lahkeiden ympärille. Korolliset sandaalit sopivat erityisen hyvin löysempien housujen kanssa ja tuo niihin naisellisuutta. (Teather 2020)

Överiä ja isoa – just the way we like it

Päänkääntäjinä kevään 2020 trendit naiset-osaastolla toimivat mahtavat statement mekot, hameet sekä paidat. Överi on todellakin in tulevana keväänä. Röyhelöt ja tylli kuuluvat oleellisesti tähän trendiin. Mitä isompaa ja näyttävämpää, sen parempi! Lontoon muotiviikoilla on nähty mitä suurempia ja villeimpiä yhdistelmiä, joten himmailun voit unohtaa täysin. Röyhelöä ja väljyyttä saa ja pitää olla niin hihoissa kuin helmassa, ja parhaiten ryhtiä asuun saa yhdistämällä korolliset kengät. (Farra 2019)

Modernia punkkia 

Sävähdyksiä 1970- ja 1980-luvun punk tyylistä nähdään myös keväällä. Nastat, piikit, ruudut sekä raskaat saappaat ovat nimittäin palanneet. Punk ei ole kuitenkaan entisellään vaan siihen yhdistetään futuristisia viboja, kuten uusia printtejä ja leikkauksia. 

Retro printit ja nahka 

Keväällä suosittuja printtejä tulevat olemaan 1960- ja 1970-luvulta tutut sisustus printit. Suuret kuviot sekä hallitsevat värit kuuluvat näihin retro printteihin. Vahvoihin printteihin kannattaa yhdistää yksinkertaisia asusteita, jotka tuovat printin värit ja kuviot parhaiten esille. (Pieri & Fisher 2020)

Nahka kaikessa muodossa on kevään hittimateriaali. Niin takit, housut kuin hameetkin voivat siis olla nahkaa. Tässä trendissä on myös kyse värikkäistä nahka-asuista, joissa saa olla myös printtiä. Esimerkiksi pitkät ja värikkäät nahkatakit on trendikäs valinta kevääseen 2020. (Pieri & Fisher 2020)

Kevään 2020 trendit naiset -vaateosaston kannalta ovat värikkäitä ja rohkeita. Nautitaan kuitenkin vielä hetki talven pakkasista ja kylmimmistä kuukausista, ehkä myös lumesta. Mukavaa uutta vuotta! 

-Roosa-

Lähteet:

Farra. E. 4.10.2019. Vogue. The 8 Biggets Street-Style Trends of the Spring 2020 Season. Viitattu 2.1.2020. Saatavilla: https://www.vogue.com/article/spring-2020-biggest-street-style-trends.

Pieri. K & Fisher. L. 8.1.2020. Harper’s Bazaar. 12 Standout Trends That Ruled the Spring 2020 Runways. Viitattu 12.1.2020. Saatavilla: https://www.harpersbazaar.com/fashion/trends/g28969877/spring-2020-fashion-trends/.

Teather. C. 29.1.2020. Glamour Magazine. These are the 11 fashion trends we’ll all be obsessed with this year. Viitattu 29.1.2020. Saatavilla: https://www.glamourmagazine.co.uk/gallery/spring-summer-2020-fashion-trends.