sunnuntai, 29 syyskuun, 2019

Vaatteet Pikkujouluihin

Pikkujouluihin kuuluu usein pikkumustia, glitteriä, joulun värejä sekä lämmintä tunnelmaa. Suomessa pikkujouluihin pukeutuminen voi toisinaan olla kuitenkin haastavaa kylmän ja liukkaan sään puitteissa. Mahdotonta se ei silti ole – täytyy vain muistaa lämpimät päällysvaatteet. Tässä postauksessa käsittelen sitä, miten miten valita vaatteet pikkujouluihin!

Perinteinen pikkumusta on varma valinta

Jos haluat pelata varman päälle juhlapukeutumisen suhteen paras valinta on pikkumusta. Jokainen on takuulla kuullut sen,, että jokaisen naisen kaapista tulisi löytyä hyvin istuva pikkumusta. Tämä on siinä mielessä totta, että pikkumusta sopii moneen eri menoon ja on usein helppo valinta vaatekriisin alla. Pikkumustalla tarkoitetaan lyhyttä, yksinkertaista ja väriltään mustaa mekkoa. 

Tuleviin pikkujouluihin pikkumustan ei välttämättä tarvitse olla niin yksinkertainen. Esimerkiksi röyhelömekko on talven juhliin nappivalinta, ovathan röyhelöt talven yksi suurimmista trendeistä. Röyhelöitä ei kannata pelätä vaan koko mekko voi huoletta muodostua röyhelöistä, ja sitä tasapainottamaan kannattaa yhdistää hieman korkeammat korot tuomaan pituutta.

Röyhelöitä voi toki löytyä ainoastaan hihoista tai jostakin muusta yksityiskohdasta. Röyhelöt eivät suinkaan ole ainoa vaihtoehto tuomaan mielenkiintoa yksinkertaiseen pikkumustaan, vaan esimerkiksi höyhenet toimivat siinä paremmin kuin hyvin. Höyhenet liikkuvat kauniisti liikkeessä ja sopivat erityisesti hihansuihin ja helmaan. (Adivi 2019)

Pue pikkumustan kaveriksi esimerkiksi over size bleiseri, joka voi olla muun muassa ruutukuviollinen. Se löytyy jo takuulla löytyy useammankin vaatekaapista. (Lidbury 2019)

Paljettien hohtoa

Toinen perinteinen pikkujoulu asu on paljetit, joka on varma valinta myös tänä vuonna. Paljetteja saa ja kuuluu olla ihan päästä varpaisiin. Mikä sopisikaan paljetti asuun paremmin kuin samansävyiset paljettikengät? Värivaihtoehtoja on monta: valitse esimerkiksi violetti, vaaleansininen, musta, kultainen tai vaikka kaikki nämä sekaisin! (De Klerk 2019)

Tyylikkäin paljettimekko tai hame ylettyy polvien alapuolelle tai jopa nilkkoihin. Jos mekot ja hameet eivät tunnu omalta on vaihtoehtona myös kokopaljetti-puku, joka suorastaan huutaa trendikkyyttä! (De Klerk 2019)

Satiinia juhlaan

Jos et halua pukea päällesi jotain niin itsestään selvää ja helppoa, eivät vaihtoehdot suinkaan loppuneet tähän. Mikä olisikaan flirtimpi ja mukavampi alaosa kuin satiinihame? Sen helmaa voi olla koristamassa niin pitsinauha kuin hapsutkin. Parhaiten talven bileisiin sen yhdistää villaneuleen kanssa, joka lämmittää kivasti viimassa ja pakkasilla (De Klerk 2019). Myös nahkainen hame on nappivalinta!

Tumman vihreä neule yhdistettynä mintunvihreään hameeseen on yksi esimerkki kivasta ja ehkä yllättävästäkin väriyhdistelmästä. (Whowhatwear 2019) Samaan teemaan menee myös pitkä samettibleiseri, joka ei kaipaa alaosaksi kuin mustat sukkahousut sekä väriin sopivat korolliset saappaat. (De Klerk 2019)

Yksinkertaisuus kaunistaa

Ovat vaatteet sitten mitä printtiä tai materiaalia tahansa, on tämän talven trendikkäin yhdistelmä matchaavat ylä- ja alaosa. Yhdistä esimerkiksi samanväriset silkki toppi ja housut keskenään niin asu pysyy yksinkertaisen trendikkäänä – mukavuutta unohtamatta.

Myös rajummat yhdistelmät ovat enemmän kuin sallittuja. Jos uskallat, pue päällesi pikkujouluihin värikäs tekonahka-asu. Pidä se kuitenkin malliltaan tyylikkäänä. Suorat housut sekä hyvin istuva bleiseri ovat tässä nappi valinta.

Timantit on ikuisia 

Asusteita ei suinkaan kannata unohtaa, ovathan ne aina kirsikka kakun päällä. Pikkujouluihin parhaiten sopivat tietenkin timantit. Massiiviset roikkuvat timanttikorvakorut tuovat särmää muuten yksinkertaiseen asuun. Voi timanttiyksityiskohtia löytyä toki myös esimerkiksi klassisten korkokenkien soljista tai koristeista. (Lidbury 2019)

Pikkujouluihin kuuluu perinteiseen tapaan tänäkin vuonna paljon kimallusta ja hohtoa. Vaatteet pikkujouluihin löydät esittelemistämme vaatekaupoista, joten ei muuta kuin shoppailemaan ja hauskoja pikkujouluja kaikille!

Lähteet:

De Klerk. A. 1.8.2019. Harper’s Bazaar. 40 perfect party looks to copy this Christmas. Viitattu 27.9.2019. Saatavilla: https://www.harpersbazaar.com/uk/christmas/g13717467/office-christmas-party-inspiration/?slide=5.

Adivi. M. 20.8.2019. Glowsly. Fall/ Winter 2019-2020 Fashion Trends. Viitattu 27.9.2019. Saatavilla: https://glowsly.com/fall-winter-fashion-trends/.

Lidbury. O. 26.8.2019. Who What Wear. These 5 Outfits Will Be at Every Single Party You Go to This Year. Viitattu 27.9.2019. Saatavilla: https://www.whowhatwear.co.uk/winter-party-outfits/slide12.