perjantai, 17 huhtikuun, 2020

Uimapuvut kesä 2020 

Kevät alkaa olla jo pitkällä, ja pian on aika alkaa pohtia sitä, millaiseen uikkariin tai bikineihin sitä kesällä ahtautuisi. Monet tyytyvät käyttämään samaa uimapukua tai biksuja vuodesta toiseen, vaikka myös rantamuoti muuttuu joka kesä. Olisiko tänä vuonna aika heittää vanhat ja virttyneet uima-asut menemään, ja valloittaa biitsit – sikäli mikäli sinnekään tulevana kesänä suositellaan menemään – trendikkäänä ja ryhdikkäänä? Uimapuvut kesä 2020 -postaus esittelee sinulle kaikki tulevan kesän kuumimmat setit.

Retroa sen olla pitää

Jo viime kesänä rannoilla ja maauimaloissa nähtiin runsaasti retroja vaikutteita, enkä nyt puhu pelkästään niistä 20 vuotta vanhoista uima-asuista mammojen ja pappojen yllä. Sama ilmiö toistuu myös kesällä 2020, kun retrot uimapuvut ja bikinit valloittavat hiekkarannat kaikenikäisten päällä. 

Retrous näkyy ennen kaikkea väreissä, jotka tuovat mieleesi 1970-luvun. Sinapinkeltainen on pinnalla, ja toisaalta myös perusvärit, kuten valkoinen, punainen ja musta näkyvät nekin retrossa tyylisuunnassa. Mielenkiintoiset yksityiskohdat, kuten vetoketjut ja jännittävät leikkaukset saavat perusvärit tuntumaan kaikkea muuta kuin tylsiltä.

Maxi topit, röyhelöt ja teepparit rantsuun

Omaan silmääni tulevan kesän uima-asutrendeissä mielenkiintoisin ja samalla myös käyttökelpoisin juttu ovat maxitopit sekä t-paidalta näyttävät yläosat (Palermo 2019). Näissä on samaan aikaan huikeaa sporttisuutta, raikkautta ja upeaa tyylikkyyttä. Kuka sanoi, että uima-asun tarvitsee olla mahdollisimman paljastava ollakseen seksikäs?

Myös erilaiset röyhelöt ovat kuuminta hottia kesällä 2020. Se on mahtavaa, sillä esimerkiksi pientä povea, mikäli se kantajaansa harmittaa, saa kohennettua erilaisten röyhelöisten yläosien avulla. Jos haluat olla on point tässä trendissä, valitse bikinin yläosaksi röyhelöinen off-shoulder malli. (Lia 2020)

Leikkaukset ja narut 

Kuten viime kesänä, myös tulevana rantakautena näemme hiekkarannoilla runsaasti uimapukuja, joissa on kiehtovia leikkauksia (Palermo 2019). Leikkaukset saattavat olla vain pieniä yksityiskohtia, mutta ne voivat olla myös selkeitä wow-factoreita. Vyöt tekivät tuloaan uimapukuihin jo viime kesänä, ja tänä kesänä ne suorastaan räjäyttävät pankin.

One-shoulder uimapuvut ja bikinit näyttävät trendikkäiltä myös tulevana kesänä. Biksujen osalta korkeavyötäröiset alaosat ovat jälleen kovaa huutoa. Tämä on erityisen jes kaikille, joilla keskivartalo kaipaa hieman ryhtiä, mutta paljasta ihoa olisi silti mukava päästä näyttämään edes hieman. Pääsemme kujeilemaan, mutta piilottamaan silti jenkkikset. Jes!

Mielenkiintoiset ja säväyttävät rusketusraidat saat hankittua uimapuvuilla ja bikineillä, joissa on paljon erilaisia nyörejä ja naruja. Toisin sanoen, tässä trendissä ei ole juurikaan järkeä tai käytännöllisyyttä, mutta ah, miten hyviltä narut ja nyörit uima-asuissa näyttävätkään! Who What Wearin (2020) mukaan näemme tänä kesänä erityisesti sellaisia nyörityksiä, jotka menevät useaan otteeseen halki keskivartalon. Miten mahtaa super nyöritellyllä uikkarilla vessassa käynti onnistua?

Kiiltävät materiaalit rokkaavat

Teepparin mallisten yläosien lisäksi erityisen kiinnostavana trendinä tänä kesänä pidän kiiltäviä kankaita. Siinä missä monella tulee kiiltävästä uima-asusta mieleen jokin troppisissa väreissä tai kullan ja hopean sävyissä hehkuva showstopper, kiinnittyy huomioni ennen kaikkea mustaan.

Nahkalta tai lateksilta näyttävät uimapuvut ja bikinit ovat todella rock, mutta harmillisesti Suomen vaatekaupoissa tässä trendissä tuntuu olevan vielä melko hiljaista.

Ja kyllä, uimapuvut kesä 2020 -mallistoissa on catwalkeilla nähty runsaasti myös diskoteemaisia asuja (Palermo 2019). Kimallusta, glitteriä ja metallisia pintoja tullaan toivon mukaan näkemään myös Suomen rannoilla, ainakin viimeistään siinä kohtaa, kun brunaa on saatu enemmän pintaan. Täysin kalman kalpealla iholla, jollainen itsellänikin on, hopean tai kullan kimallus ei välttämättä ole kovinkaan imarteleva…

Eläinkuosit ja neonvärit on pop tänäkin kesänä

Eläinkuosit uima-asuissa pitävät pintansa myös kesällä 2020. Tämä on erinomainen uutinen kaikille niille, joiden sisällä asuu sisäinen pieni peto. Siinä missä viime kesänä leopardikuvio oli se suurin hitti, nähdään kesällä 2020 uimapuvuissa esimerkiksi seepraprinttejä. (Palermo 2019)

1990-luku on trendikästä vieläkin, ja siitä osoituksena uima-asuissa nähdään myös runsaasti erilaisia neonvärejä (Liao 2020). Aivan kuten kimalluksen kohdalla, myös tässä trendissä kannattaa miettiä oman ihon sävyä ennen rannoille säntäämistä: alkubruna voi olla paikallaan, hankit sen sitten oman kotisi terassilla tai parvekkeella, tai hommaat purkista.

-Suvi-

Lähteet:

Liao. M. 21.1.2020. Marie Claire. The Summer 2020 Swimsuit Trends to Invest In. Viitattu 17.4.2020. Saatavilla: https://www.marieclaire.com/fashion/g30532402/swimwear-trends-2020/?slide=1.

Nichols. K. 29.2.2020. Who What Wear. The 7 Biggest Swim Trends to Know About for 2020. Viitattu 17.4.2020. Saatavilla: https://www.whowhatwear.co.uk/swimwear-trends-2020.

Palermo. J. 13.8.2019. Cosmopolitan. Here Are the Coolest Swim Trends, so Your Labor Day Can Be Hot as Hell. Viitattu 17.4.2020. Saatavilla: https://www.cosmopolitan.com/style-beauty/fashion/g28413095/swimwear-trends-2020/.

Katso Trendikkäät Uimapuvut 2022!