perjantai, 12 heinäkuun, 2019

Tyylikkäät reput 2019

Syksy on jännittävää aikaa. Silloin palaamme usein lomilta ja osa jengistä aloittaa opiskelun uudessa koulussa. On se sitten ala- tai korkeakoulu, yksi asuste on ihan ykkönen: reppu. Se ehkäisee niskakipuja ja helpottaa huomattavasti painavamman omaisuuden kantamista. Mutta millainen on tämän syksyn tyylikäs reppu?

Klassiset kangas- ja kiristysnauhareput

Koululaisen repuksi käy hyvin esimerkiksi perinteinen ja klassinen kangasreppu, joka on tehnyt paluun. Tässä repussa on topatut olkaimet, mikä tekee siitä erityisen mukavan. Esimerkiksi musta tai yksivärinen vaihtoehto on helppo valinta, joka menee kaikkien asujen kanssa yhteen.

Lasten reppu on usein värikkäämpi kuin aikuisilla, ja tulevana syksynä suositaan erityisesti kirkkaita värejä, kuten kirkkaan punaista. Kaupat alkavat täyttymään koululaisten repuista ja erityisesti lasten reppuja löytyy useita vaihtoehtoja, joista lasten kannattaa valita kestävä suosikkinsa. Lasten kerhoreppu taas voi hyvin olla kiristysnauhareppu, johon mielenkiintoa tuovat erilaiset ja hauskat printit. (Hapersbazaar 2019)

Pienet cityreput  

Kiristysnauhareput ovat suosittuja myös aikuisten keskuudessa tulevana syksynä. Aikuisille niihin on yhdistetty vain jotain luksusta, kuten kiiltonahkaa tai ketjuja. Sporttisuus on trendikästä myös nyt syksyllä, joten perus sporttireput ovat hyviä valintoja nekin.

Tässä Tommy Hilfigerin näytteitä:

Myös käärmeennahkaprintti on vaihtoehto, joka on yksi nousevista trendeistä reppujen suhteen. Voit valita niin neutraalin värisen käärmeennahan sävyn tai esimerkiksi räväkän vihreän. Käärmeennahkakuosi toimii hyvin naisella, joka haluaa hauskan yksityiskohdan tai väripilkun asuunsa.

Pikkureput tulevat nekin olemaan suosiossa syksyllä, jossa trendin idea on laukun pieni koko. Mini reppu on huoliteltu ja yksinkertainen, ja toimii erityisen hyvin cityreppuna kaupungilla seikkaillessa. Tällaiseen pienempään reppuun mahtuu vain tarpeelliset, eli puhelin, avaimet ja lompakko. (Hapersbazaar 2019)

Kestävää ja käytännöllistä

Tilava reppu tulee tarpeeseen kun mukana kulkevat niin läppäri, kirjat ja kansiot. Tikattu toppa reppu on yksi tyylikäs vaihtoehto, joka on bongattu useaan kertaan catwalkilla. Muun muassa Marimekon Lolly-reppu pitää tavarat tyylikkäästi lämpimänä.

Marimekolta löytyy myös muita mukavia reppuja niin uusilla ja klassikkokuoseilla. Nämä Suomessa suunnitellut reput kannattaa kantaa ylpeydellä. Ympäristöystävällisyys on asia, joka kannattaa pitää mielessä ostoksia tehdessä.

Aina siihen ei kuitenkaan ole varaa, sillä kotimaisuus maksaa, ymmärrettävästi. Mikäli budjettisi on kesän jäljiltä hieman nafti, no worries. Etenkin Marimekon minimalistista tyyliä muistuttavia reppuja on nettikaupat pullollaan, joten löydät varmasti silmääsi miellyttävän ratkaisun myös muualta.

Miesten reput syksyllä 2019

Erityisesti repuissa kannattaa ostaa käytännöllinen ja kestävä vaihtoehto, joka miellyttää silmää pitkään. Miesten repuista hyvä esimerkki on Patagonian reput, jotka on valmistettu mahdollisimman ympäristöystävällisesti ja materiaalit on näissä valittu huolella. Osa repuista on valmistettu kierrätetyistä materiaaleista.

Myös Adidas reppu on usein todella kestävä. Addun mallistosta löytyykin runsaasti klassikoita, jotka toimivat pitkään. Värivaihtoehtoja on tällä merkillä monia ja jos et löydä mieleistä kaupasta, kannattaa kurkistaa reppujen nettikauppoihin. Niissä on usein laajempi valikoima. (Fashionbeans 2019)

Syksyyn kannattaa valmistautua uudella repulla ja positiivisella mielellä. Toivottavasti vinkeistä oli sinulle hyötyä ja oma, tyylikäs reppu on pian selässäsi!

-Roosa-

Lähteet:

Bonilla. C. 18.6.2019. Harper’s Bazaar. 16 Best Designer Backpacks You Don’t Have to Go Back to School to Wear. Viitattu 10.7.2019. Saatavilla: https://www.harpersbazaar.com/fashion/trends/g7414/designer-backpacks/?slide=16.

Maddison. P. 2019. FashionBeans. The Best Backpacks You Can Buy In 2019. Viitattu 9.7.2019. Saatavilla: https://www.fashionbeans.com/article/best-backpacks-for-men/.