Tyylikäs kasvomaski 2020

torstai, 15 lokakuun, 2020

Tyylikäs kasvomaski 2020

Kasvomaski alkaa olla pakollinen tai ainakin vahvasti suositeltu jo lähes jokaisessa Suomen kaupungissa ja kunnassa. Tyylikäs kasvomaski 2020, kukapa olisi vielä jokunen aika sitten uskonut, että postaamme tästä?

Monelle kertakäyttömaski on se, joka hankintaan ensimmäiseksi -– löytyyhän maskeja tällä hetkellä melkeinpä jokaisesta marketista, apteekista ja jopa vaateliikkeistä. Päivä päivältä kasvomaskista on kuitenkin tulossa yksi lisä asusteisiin, ja näin kuluttajat etsivät persoonallisia ja tyylikkäitä kangasmaskeja.

Naisella tyylikäs kasvomaski 2020

Musta kasvomaski

Musta kasvomaski on jo hetken aikaa ollut suosituin väri kasvomaskille. Tämä ei sinänsä ole ainakaan syksyllä ja talvella yllättävää, sillä musta maski, oli se sitten kertakäyttöinen tai kankainen, soveltuu erinomaisesti tummien talvitakkien ja muiden asusteiden kanssa. Toisaalta se näyttää mahtavalta myös useiden kirkkaiden värien kanssa!

Olemme testanneet itse sekä kankaista että kertakäyttöistä mustaa kasvomaskia. Mielestämme molemmissa on puolensa, ja ne näyttävät aivan yhtä hyviltä. Toisaalta kertakäyttöinen musta kasvomaski saattaa kiiltää aavistuksen verran liikaa makuumme. Tästä syystä olemme valinneet kankaisen vaihtoehdon. Sellaisia löydät esimerkiksi Kekäleen valikoimasta.

Valkoinen kasvomaski

Tyylikäs kasvomaski 2020 voi olla aivan hyvin myös valkoinen. Se näyttää erityisen hyvältä kirkkaiden sävyjen ja vaikkapa beigen, muhkean toppatakin kanssa. Valkoinen kangasmaski voi myös olla aika herkullinen, jos siitä löytyy pieniä, kuviollisia yksityiskohtia!

Valkoinen mielletään yleisesti melko tylsäksi väriksi, mutta arkisessa pukeutumisessa se toimii maskin värinä fantastisesti. Suosittelemme, että käytät kasvojen lähettyvillä myös muita vaaleita tai haaleita sävyjä. Silloin valkoinen näyttää erityisen hyvältä! Kekäleellä on myös valkoisia kasvomaskeja.

Naisella valkoinen kasvomaski

Värikäs ja kuviollinen kasvomaski

Myös kuviollinen kasvomaski tuntuu kiinnostavan tällä hetkellä isosti. Tämä on ymmärrettävää, sillä jos kasvojen edessä kerran on oltava jotakin, miksei tehdä sitä mahdollisimman näyttävästi? Toisaalta jos mietitään koko lookkia, on tietysti äärimmäisen tärkeää, ettei muussa vaatetuksessa tai asusteissa ole paljon kuviointia. Sekametelisoppaa tuskin tavoittelee kukaan!

Kuviollinen maski kannattaa valita niin, että muussa pukeutumisessa näkyy maskiin selkeästi sopivia sävyjä. Mikäli rakastat pukeutua pelkkään mustaan, toimii kuviollinen kasvomaski varmasti todellisena statementina.

Naisella vihreä kasvomaski

Kankainen vai kertakäyttöinen maski?

On oikeastaan tyystin makuasia, kumpaa maskia käytät. Olennaista molempien maskien käytössä on se, että osaat asettaa ne kasvoillesi oikeaoppisesti, ja että teet sen näin myös maskia poistaessasi.

Ensisijaisesti kasvomaskit suojaavat muita ihmisiä sinun mahdollisesti kantamilta viruksilta ja muilta pöpöiltä. Jos käytät maskia oikein, voi se suojata tehokkaammin myös sinua itseäsi.

Kasvomaskin käyttöohje

  1. Huolehdi käsihygieniasta ennen kuin kosket maskiin.
  2. Ota kasvomaski puhtaisiin käsiin. Vedä lenksut korvien taakse niin, että laskokset, jotka näet maskin ulkopinnalla, ovat alaspäin.
  3. Paina sitten kasvomaskia nenän kohdalta.
    Vedä tämän jälkeen toisella kädelläsi kasvomaskin alaosa leukasi alle. Suojaosaan ei saisi tässä(kään) vaiheessa koskea lainkaan.
  4. Muotoile nenävahvike, jotta kasvomaski pysyy paremmin paikoillaan.
    Älä koskettele kasvomaskia!
  5. Kun on aika poistaa kasvomaski, puhdista ensin kätesi. Tartu sitten korvalenksuihin. Kertakäyttöinen kasvomaski laitetaan roskikseen, kankainen kasvomaski pesukoneeseen tai pieneen muovimussiin.
  6. Huolehdi jälleen käsihygieniasta.
Naisella musta kasvomaski

Miksi kasvomaskia pitää käyttää?

Tärkeintä koronaviruksen leviämisen estämisessä on käsihygienia ja turvavälit. Tämän lisäksi kasvomaskin käyttö on THL:n mukaan suositeltavaa sellaisissa tilanteissa, joissa toisia ihmisiä on hyvä suojella. Tällä hetkellä suositus on, että maskia käytetään kaikissa sellaisissa tilanteissa, kun lähikontakteja ei voida välttää. Tämä merkitsee esimerkiksi joukkoliikennettä, kauppakeskuksia ja ruokakauppoja. 

Alueelliset viranomaiset antavat tämän lisäksi omia suosituksiaan, joten sinun olisi hyvä seurata sekä THL:ää että sitä, mitä kuntasi suosittaa.

Ota tyylikäs kasvomaski 2020 käyttöön, suojaa muita ja myös itseäsi. Tsekkaa myös kauden muut trendiasusteet: vaatekaupat netissä!