maanantai, 23 syyskuun, 2019

Tyylikäs Halloween Pukeutuminen

Lokakuun viimeisenä päivänä juhlitaan Halloweenia. Juhlasta on tullut vuosi vuodelta suositumpaa myös Suomessa. Lokakuun loppuun saattaa kerääntyä useampiakin Halloween-juhlia, joihin pukukoodi on tietenkin jokin naamiaisasu. Mikäli siis mietit, millainen on tyylikäs Halloween pukeutuminen, elä murehdi enää. Minä jeesin!

Ota inspiraatiota Netflixistä 

Yksi pelko, joka sinulla voi kyseisen juhlan alla on on se, etteivät ihmiset tunnista valitsemaasi asua. Jos haluat, että sinut tunnistetaan heti ensisilmäyksellä, voit hakea inspiraatiota tämän hetken suosituimmista sarjoista. Niihin liittyvää vaatetta löytyy useista netin vaatekaupoista.

Esimerkiksi Stranger Things on ollut jo muutaman vuoden ajan yksi suosituimmista sarjoista Netflixissä. Eleven-nimiseksi hahmoksi voit pukeutua laittamalla päällesi 1980-luvun vaatteet ja meikkaamalla itsellesi vuotavan nenän. Voit myös yksinkertaisesti kopioida yhden sarjan hahmon asuista tai tehdä tämän kaveriporukan kanssa. Ainakin sarjaa seuranneet tunnistavat asun ja tietämättömät saattavat löytää uuden koukuttavan sarjan katseltavakseen!

Yksi tämän hetken trendikkäimmistä sarjoista on vielä päättymisensäkin jälkeen Game of Thrones. Jos onnistut rokkaamaan yhden sarjan hahmojen asusta, saat takuulla kuulla muiden ihannointia. Daeneryksen asun voit toteuttaa esimerkiksi letitetyllä vaalealla peruukilla, mustalla mekolla, ketjulla ja leikkilohikäärmeellä. Muita suosittuja sarjoja, joista voit ottaa inspiraatiota ovat esimerkiksi Derry Girls, Black Mirror sekä Orjatar. (Griswold 2019)

Tyylikäs Halloween pukeutuminen tunnettujen hahmojen kautta

Jos tykkäät hillitymmästä pukeutumisesta myös Halloweenina, ja haluat hoitaa pukeutumisen tyylillä, on tämä osio juuri sinulle! Loistava vaihtoehto Halloween-kostyymiksi on nimittäin valita ihmisiä muotimaailmasta ja kopioida heidän tunnistettava ja ikoninen tyylinsä.

Yksi hyvä esimerkki tällaisesta ratkaisusta on vaikkapa itse Karl Lagerfeld! Huono valinta ei myöskään ole Olsen Twins, jolloin tosin tarvitset kaverin täydentääksesi tyylin. Karl Lagerfeldin tyyli oli helposti tunnistettava -sen luomiseen tarvitset vain nahkahanskat sekä tummat aurinkolasit. Musta puku sekä valkoinen peruukki ovat myös hyvä lisä. Olsenin kaksoset taas luot samoilla mustilla aurinkolaseilla, over size vaatteilla, Starbucks-kupilla sekä kaverilla. (Fisher 2018)

Voit myös ottaa mallia tyyli-ikoneilta tunnetuista elokuvista sekä sarjoista. Breakfast at Tiffany’s Adrey Hepburnin asu pikkumustalla, valkoisilla massiivisilla helmillä sekä mustilla hanskoilla ei varmasti jää keneltäkään huomaamatta. Asu on helppo luoda uudelleen, ja mikä parasta, se on enemmän kuin tyylikäs. (Fisher 2018)

Mainio vaihtoehto on myös legendaarinen Cleopatra, jonka tyylin luot sinisellä luomivärillä, kissarajauksilla, käärme-korulla sekä koristelluilla leteillä. Myös Blair Waldorfin koulutyttö asu Gossip Girl-sarjasta sekä Cherin ja Dionen ruutupuku polvisukilla ovat tyylikkäitä vaihtoehtoja. (Fisher 2018)

Pop-kulttuurin tunnetuista hetkistä ammennettu tyyli

Vuoden biisiksi VMA-gaalassa palkittiin Lil Nas X:n ja Bill Cyruksen “Old time road” kappale. Musiikkivideossa heillä on päällään länkkärityyliset hatut ja hapsutakit. Kyseinen kokonaisuus tulee luultavasti olemaan suosittu tulevana Halloweenina! (Torgerson 2019)

Muita pop kulttuurin ykköshetkiä vuonna 2019 olivat muun muassa Bradley Cooperin ja Lady Gagan Shallow-biisi elokuvasta Star is born, Shawn Mendesin ja Camila Cabellon Senorita-kappaleen musiikkivideo sekä myös sen live-esitys VMA gaalassa.

Kyseiset hetket eivät ole jääneet huomaamatta ja ne on helppo muuttaa Halloween-asuksi. Kyseiset asut sopivat erityisen hyvin esimerkiksi pariskunnille, mutta miksipä ei myös kaveruksille. Elton Johnista on tehty tänä vuonna elokuva nimeltä Rocket Man, josta on helppo kopioida hänen lookinsa. Hiustyyli sekä silmälasit ovat pääosassa kyseisessä asussa ja ovat suuri osa hänen tyyliään. (Liao 2019)

Aivan viime aikainen sensaatio on ollut Charlien Enkelit -leffa ja eritoten sen soundtrack, jolla esiintyvät Miley Curys, Ariana Grande ja Lana Del Rey. Mikäli teitä on kolme ystävystä, on tyylikäs Halloween pukeutuminen helppo luoda tällä triolla!

Luovuutta kannattaa käyttää, mutta harkiten. Silloin tyylikäs Halloween pukeutuminen on varma nakki! Toivottavasti nämä vinkit auttavat tai antavat suuntaa päätöksen teossa. 

-Roosa-

Lähteet:

Fisher. L.A. 11.10.2019. Harper’s Bazaar. Stylish Halloween Costume Ideas For Every Fashion Girl. Viitattu 21.9.2019. Saatavilla: https://www.harpersbazaar.com/fashion/trends/g2339/fashionable-halloween-costume-ideas/?slide=3.

Griswold, M. Elokuu 2019. StyleCaster. 25 Halloween Costume Ideas You’ll Likely See This Year—But Are Too Good to Resist. Viitattu 22.9.2019. Saatavilla: https://stylecaster.com/halloween-costume-trends-2019-women/#slide-7.

Liao. M. 30.8.2019. Marie Claire. The 2019 Halloween Costume Trends You’re Going to See Everywhere. Viitattu 20.9.2019. Saatavilla: https://www.marieclaire.com/fashion/a28832279/halloween-costume-trends-2019/.

Torgerson. R. 11.9.2019. Cosmopolitan. Just Some Halloween Costumes Inspired by 2019‘s Biggest Pop Culture Moments. Viitattu 23.9.2019. Saatavilla: https://www.cosmopolitan.com/style-beauty/fashion/a28121259/pop-culture-halloween-costumes-2019/.