lauantai, 27 kesäkuun, 2020

Trendikkäät Takit 2020

Takki on Suomessa jopa joskus kesällä pakollinen jokapäiväinen asuste, joten sen valinnassa kannattaa olla tarkkana. Tärkeää on miettiä millaisissa tilanteissa sitä käyttää. Esimerkiksi kulkiessa työ- tai koulumatkan pyörällä tiukka nahkatakki ei välttämättä ole paras vaihtoehto. Jos taas kulkeminen onnistuu usein julkisilla tai autolla on materiaaleilla sekä malleilla helpompi lähteä leikittelemään. 

Nahkatakit 2020

Nahkatakit ovat aina tyylikkäitä ja ajattomia vaihtoehtoja, ja hyvään nahkatakkiin kannattaa sijoittaa, koska hyvin hoidettuna se kestää useita vuosia. Se on myös takki, joka toimii lähes jokaisen asun kanssa, joten voidaan sitä kutsua luottovalinnaksi. Tänä vuonna erityisesti 80- ja 90-luvusta inspiroituneet takit ovat trendikkäitä. Tämä tarkoittaa siis over size mallia sekä korostettuja sekä leveitä olkatoppauksia ja “puff” hihoja. Myös biker- sekä bleiserin malliset nahkatakit ovat suosiossa vuonna 2020. (Glamour 2020)

Tänä vuonna inspiroidutaan myös punk- sekä goottityylistä, mikä tarkoittaa että nahkatakeissa tulee olemaan niittejä sekä muita asenne yksityiskohtia. (Vogue 2020)

Tätä myötä myös pidemmät nahkatakit tulevat olemaan suosittuja. Muotoa kyseiseen takkiin saa lisäämällä siihen vyön. Nahkatakin värin suhteen saa huoletta mennä mukavuus alueen ulkopuolelle, koska trendikkäin takki on värikäs. Kokeile esimerkiksi sähkönsinistä, liilaa, vaalean- tai viininpunaista vaihtoehtoa ja ihastu! (Whowhatwear 2020)

Materiaalina vakosametti 

Vakosametti on tämän syksyn ehdoton ykkös materiaali. Se on myös toimiva vaihtoehto syys takissa. Tämän syksyn megatrendi takki on vakosamettinen sekä oversize mallinen. Niin bleiseri kuin biker malli ovat toimivia vaihtoehtoja, ja yhdistyvät tyylikkäästi samasta materiaalista sekä väristä valmistettuihin housuihin. Hyviä värivaihtoehtoja ovat perinteinen beige sekä ruskea, kuninkaallinen vihreä ja pirteä pinkki. (GQ 2020)

Trenssit sekä poikaystävän bleiserit 

Trenssi on myös takki, joka on ajaton ja aina trendikäs vaihtoehto. Niin miehillä kuin naisilla trenssi on asuste, joka ei paljon muuta kaipaa rinnalleen, koska se on jo sellaisenaan näyttävä. Tavallisen klassisen mallin lisäksi löytyy tänä vuonna myös uskaliaampia versioita. Variaatiota löytyy niin näyttävistä printeistä erilaisiin yllättäviin materiaaleihin ja malleihin. (Whowhatwear 2020) Katutyyli tähdiltä on bongattu trenssejä, joissa on yhdistetty kahta väriä tai printtiä keskenään. (Glamour 2020)

Niin sanottu poikaystävä bleiseri on sanansa mukaan kuin miehen vaatekaapista lainattu bleiseri. Se saa olla kunnolla over size kokoinen, laatikkomallinen sekä pitkä. Tämä takki on myös helppo yhdistää asuun kuin asuun, ja toimii niin arjessa kuin juhlassa. (Stylecaster 2020)

Hapsuja sekä karvavuorta

Hapsut takeissa tulevat olemaan kovaa huutoa tulevana syksynä. Ensimmäisenä hapsu takista tulee usein mieleen ruskea mokkanahka takki, mutta niitä tulee löytymään myös muista malleista. Esimerkiksi perinteiseen villakangastakkiin hapsut tuovat mielenkiintoa. Hapsutakin ei tarvitse myöskään olla yksivärinen, vaan sopivat ne myös ruudulliseen printtiin. (Whowhatwear 2020) 

Lämpimämpi vaihtoehto kylmemmille syksysäälle on lampaan villaa muistuttavalla vuorella varustettu shearling-takki. Shearling-vuori sopii erityisen hyvin farkun kanssa. Tämä yhdistelmä toimii pitkälle syksyyn, koska vuori tuo lämpöä farkkutakkiin. Toisissa malleissa shearling toimii suuremmassa roolissa ja kattaa lähes koko takin pehmoisella olemuksellaan. (Stylecaster 2020)

Käytännöllisyys ennen kaikkea

Yksi uusimmista ulkovaate trendeistä on käytännöllisyys. Ulkoilussa sekä urheilussa on ollut tapana käyttää mahdollisimman käytännöllisiä takkeja, joita ei välttämättä laittaisi päälle kaupungille. Uusi kaupunkitakki trendi on kuitenkin käytännölliset teknisistä materiaaleista valmistetut tuulitakit.

Nämä takit suojaavat niin tuulelta kuin sateelta, ja ovat silti tyylikkäitä oikeisiin asusteisiin yhdistettynä. Malleja sekä värejä löytyy moneen lähtöön. Pitkä musta takki on helppo yhdistää asuun kuin asuun, mutta myös lyhyempiä sekä värikkäämpiä malleja on saatavilla. (GQ 2020)

2020 vuoden trendi takit sisältävät niin perinteisiä malleja kuin yllättäviä uutuuksia. Värejä ei kannata tulevana syksynä sekä talvena pelätä, sillä ne tuovat valoa pimeyden keskelle. Mukavaa syksyä kaikille!

Lähteet:

https://www.glamour.com/gallery/best-spring-jackets-for-women

https://www.vogue.fr/fashion/galerie/these-are-best-coat-outerwear-trends-for-fall-winter-2019-2020-season-from-runways?image=5da05df7882f8200080e5d7b

https://www.whowhatwear.co.uk/spring-jacket-trends/slide5

https://www.gq-magazine.co.uk/fashion/article/autumn-winter-2020-trends-for-men