lauantai, 19 lokakuun, 2019

Talven trendikkäimmät pipot

Suurin osa kehon lämmöstä katoaa pään ja niskan kautta pois kehosta. Tämän vuoksi erittäin tärkeä asuste talvella on pipo. Monet välttelevät pipoa ihan turhaan, koska vaihtoehtoja on moneen eri makuun. Asiaa voidaan lähestyä myös siltä kannalta, että pipot ja hatut ovat lopulta kuin kruunu, joka viimeistelee jokaisen asun. Millaisia ovat tämän talven trendikkäimmät pipot? Lähdetään katsomaan!

Perinteinen beanie ja baskeri 

Tulevan talven ehdoton ykkössuosikki on jo aikaisemmilta vuosilta tuttu beanie pipo. Talvella se saa olla massiivisen kokoinen ja mieluiten materiaaliltaan villaa, joka pitää pään lämpimänä kovillakin pakkasilla. Suomalaisen brändin, Samujin, Chunky pipo on oiva esimerkki isommasta beanie-mallista. (Adivi 2019)

Leudommille säille voit valita jotakinn klassisempaa ja tyylikkäämpää, kuten baskerin. Baskeri on asuste, joka sopii niin klassisempaan kuin rokahtavampaankiin tyyliin. Oikeastaan sen käytöllä ei ole juurikaan rajoituksia ja se huutaa vain varmaa tyyliä. (Adivi 2019)

Malleja moneen makuun

Newsboy lippiksellä eli postipojan lippiksellä tarkoitetaan niin sanottua lipallista pipoa, joka on kuulunut vaatekaappeihimme jo hetken. Newsboy lippiksiä löytyy eri mallisina sekä materiaaleissa, eikä perinteinen musta todellakaan ole ainut vaihtoehto. Markkinoilta löytyy tässä pipossa niin nahkaa, kiiltonahkaa, silkkiä, niittillistä kuin kuviollistakin. Kannattaa valita väri ja malli sen mukaan mikä vaihtoehdoista parhaiten sopii juuri omiin piirteisiisi sekä väreihisi. (Adivi 2019)

Trapper hatut, jotka ovat tuttuja esimerkiksi metsästäjiltä, ovat myös kovassa huudossa tänä talvena. Trapper hatulla tarkoitetaan korvaläppäpipoa, joka sopii paremmin kuin hyvin Suomen kylmiin olosuhteisiin. En kuitenkaan tässä tarkoita aivan perinteistä korvaläppähattua, vaan esimerkiksi karvaista, eläinkuosista tai käärmeennahka-kuvioitua hattua. (Adivi 2019)

Tällaiset kivat kuosit eivät koske vain trapper hattuja vaan hiusten lisäksi on suotavaa lisätä toinen karvakerros, varsinkin tänä talvena kun se on trendikästä. Esimerkiksi yksinkertainen valkoinen karvapipo luo tyyliisi todellisen jääkuningatar-vaikutelman. (Adivi 2019)

Crazyt hatut juhlaan

Juhlissa on sallittua revitellä ja näin on myös hattujen suhteen. Juhlaviin hattuihin on yhdistetty tänä talvena niin huntua kuin verkkoa, joka sopii parhaiten rohkeasti pukeutuville.

Jos olet vähän neutraalimman tyylin ystävä, voit yhdistää juhla asuun perinteisiä hattumalleja kimalteen kera. Kimallehatut saavat päät kääntymään ja muut taatusti entistä paremmalle juhlatuulelle. Myös niin sanotut statement hatut sopivat hyvin juhlaan kuin myös arkeen. Kokeile esimerkiksi Newsboy-lippistä kukonaskelprintillä tai over the top lierihattua. (Comil 2019)

Pipot ja hatut miehille 

Beaniet ja flat capit pysyvät myös ykkösenä miesten pipotrendeissä. Erityisen suosittuja viime vuosina ovat olleet pipot taitteella, ja samaa mallia tullaan näkemään myös tänä vuonna.

Talven pakkasille paras vaihtoehto on tietenkin villapipo. Leudommalla säällä vaihtoehtona toimii esimerkiksi bucket hattu, joka mielletään yleisesti kesähatuksi.

Hattuja löytyy myös kylmempään säähän sopivissa materiaaleissa, esimerkiksi villaisina ja hieman pörröisinä. Monet tykkäävät käyttää lippiksiä talvella myös sisätiloissa. Älä kuitenkaan luota aina perinteiseen, vaan kokeile esimerkiksi samettista lippistä. (Tashijan 2019)

Talven trendikkäimmät pipot olivat siis tässä. Toivottavasti nämä vinkit auttavat pitämään pään lämpimänä talven pakkasilla. Ei muuta kuin ostoksille markkinoiden parhaisiin vaatekauppoihin!

Lähteet:

Adivi. M. 3.4.2019. Glowsly. Fall/ Winter 2019-2020 Hat Trends. Viitattu 18.10.2019. Saatavilla: https://glowsly.com/fall-winter-hat-trends/.

Comil. J. 6.6.2019. Mode RSVP. Fall 2019 Fashion Trends – Fashion Week Coverage. Viitattu 18.10.2019. Saatavilla: https://modersvp.com/fall-winter-2019-2020-trends-fashion-week-coverage/.

Tashijan. R. 25.2.2019. GQ. The Story Behind Mahershala Ali’s Incredible Oscars Hat. Viitattu 17.10.2019. Saatavilla: https://www.gq.com/story/mahershala-ali-oscars-hat.