torstai, 10 syyskuun, 2020

Syyskengät 2020

Syyskengiltä usein oletetaan paljon ominaisuuksia vaihtelevien ilmojen vuoksi. Niiden kuuluisi olla vedenkestävät, hengittävät, mukavat jalalle ja tietenkin kaikille trenditietoisille tärkein tyylikkäät. Onneksi suurin osa 2020 trendi kengistä täyttävät useimmat näistä kriteereistä. 

Kumisaappaat sateeseen 

Lapsuuden leikkikentiltä tutut kumisaappaat ovat huipputrendikkäät syyskengät tänä vuonna, ja mikä olisikaan parempi valinta sateisille syyspäiville. Tyylikkäin kumisaapas on varustettu tukevalla pohjalla ja jopa korolla. Tyylikkäitä värivaihtoehtoja on useita.

Perinteinen musta on aina varma valinta, mutta harkitse myös muista upeita värejä kuten valkoista, vaaleanpunaista ja -sinistä sekä kirkkaan keltaista. (Vogue 2020)

Maastokengät 

Käytännöllisyys ei ole usein ensimmäinen termi, joka tulee mieleen trendivaatteista. Tänä syksynä se on kuitenkin yksi suurimmista trendeistä, ja näin on myös kenkien puolella. Nimittäin maastokengät on syksyn yksi yllättävimmistä kenkätrendeistä.

Maastokenkiä löytyy jopa erilaisilta “high end” brändeiltä, kuten Diorilta sekä Vercaselta. Malleja on tarjolla laidasta laitaan. Osa muistuttaa suoraan perinteisiä maasto saappaita, kun taas osa on niin sanotusti “kaupungillistettu”. Esimerkiksi Christian Diorin mallistosta löytyy täysin valkoiset maastokengät. (Vogue 2020)

Monitoimiuutuudet 

Monitoimiset design vaatteet ovat kehitteillä monilla brändeillä, joilla usein pyritään ratkaisemaan ongelmaa vaatteiden yli kulutuksesta. Muun muassa New Balancen, Snow Peakin sekä Tokyo Studio Designin yhteistyöllä luomat kolmeen eri käyttötarkoitukseen luodut maastokengät on yksi uusimpia monitoimi keksintöjä.

Tämä uusi design muotoutuu sisäkengistä vedenkestäviksi nilkkureiksi sekä pitkävartisiksi maastokengiksi. Onkohan tässä kenkien tulevaisuus? (GQ 2020)

Gootti saappaat

Goottimainen tyyli on tullut suosioon 2020, mikä näkyy myös kenkien saralla. Mustat Dr. Martens kengät ovat olleet näkyvät katukuvassa jo jonkin aikaa, ja tulevat varmasti olemaan myös tulevaisuudessa. Tänä syksynä kuitenkin tukevammalla pohjalla, mistä malleja löytyy myös muilta merkeiltä.

Tärkeintä siis goottisaappaissa on tukeva pohja, musta nahka taikka tekonahka sekä näyttävä kiinnitysmekanismi. (Marie Claire 2020)

Yli polven saappaat sekä ketjut 

Korkeavartiset saappaat ovat tehneet paluun. Tässä trendissä saappaat ylettyvät polven päälle, mutta muuten malli on vapaa. Erityisesti nahka- sekä mokkanahka saappaat tulevat olemaan suosiossa. Osa malleista menevät jalan myönteisesti kun taas toiset ovat väljempiä ja menevät kauniisti rypylle. Trendivärejä saappaissa ovat ruskea mokkanahka, perinteinen musta sekä valkoinen ja burgundin punainen. (Who What Wear 2020)

Tyylikkäät detaljit saappaissa syksyllä ovat erityisesti erilaiset ketju yksityiskohdat. Eikä mitkä tahansa ketjut vaan mahdollisimman näyttävät ja isot ketjut, joita voi löytyä yllättävistäkin paikoista, kuten koron ali liitetty ketju. (Marie Claire 2020)

Terävät kärjet juhliin 

Jos korkoja mietitään kannattaa inspiraatio ottaa tänä syksynä 80-luvun teräväkärkisistä korkokengistä. Kyseiset korot tuovat feminiinisyyttä sekä ryhtiä asuun kuin asuun, ja sopivat erityisen hyvin syksyn juhlaan. Yhdistä teräväkärkiset korot väljään arkiasuun tuomaan näyttävyyttä, ja voila saat super trendikkään asu kokoelman. (Harper´s Bazaar 2020)

Syksyn kenkä trendeihin kuuluu niin käytännöllisyyttä, uusia malleja sekä teknologiaa. Valitse siis itsellesi sopivin vaihtoehto. 

Lähteet

https://www.vogue.co.uk/fashion/gallery/shoe-trends-autumn-winter-2020?image=5e832d18fa485b000804ed14

https://www.marieclaire.com/fashion/g32893198/fall-shoe-trends-2020/?slide=4

https://www.whowhatwear.co.uk/fall-shoe-trends-2020/slide13

https://www.gq.com/story/new-balance-three-in-one-shoe

https://www.harpersbazaar.com/fashion/fashion-week/g30766335/fall-2020-shoe-trends/