perjantai, 6 joulukuun, 2019

Pikkumusta ei petä!

Pikkumusta on useille vakiovalinta moneen juhlavampaan tilaisuuteen. Tämän vuoksi se löytyykin useamman naisen vaatekaapista. Pikkumusta kannattaa valita omien mieltymysten sekä vartaloon istuvuuden mukaan. Jos malli on yksinkertainen, voi se tiettyihin asuihin yhdistettynä sopia niin arkeen kuin juhlaan. Pikkumustan paras puoli on ehdottomasti se, miten helposti voit muunnella ilmettä erilaisten asusteiden kanssa!

Yksinkertainen, ajaton ja elegantti 

Pikkumusta on yleisesti cocktail tilaisuuteen sopiva polven yläpuolelle ulottuva mekko. Malleja on loputtomasti. Sinun kannattaa suosia ajatonta ja kestävää vaihtoehtoa ainakin silloin, kun haaveissa on pitkäikäinen pikkumusta, jonka toivot palvelevan sinua vuosia.

Hyvä vaihtoehto tässä tapauksessa on elegantti ja yksinkertainen malli. Kun Poolokaulus on aina tyylikäs ja jopa huomiotaherättävä vaihtoehto, ja se sopii hyvin tyköistuvaan mekkoon. Poolokauluksen kaveriksi voit yhdistää esimerkiksi näyttävän kaulakorun.

Myös kello- ja merenneitomallinen hameosa mekossa on toimiva ja tuo yksinkertaiseen malliin ilmettä ja ryhtiä. Materiaalina toimii hyvin mattapintainen musta kangas, johon voi tuoda enemmän ilmettä erilaisilla asusteilla. (Feiam 2019)

Viettelevä pikkumusta 

Toisille pikkumusta voi tarkoittaa viettelevää, läpinäkyvää ja ihonmyötäistä mekkoa. Sellaisia malleja löytyy myös monia. Suositeltavaa on kuitenkin pitää malli tyylikkäänä, eikä valita ainakaan sellaista mallia, joka paljastaa vähän joka puolelta jotakin.

Viettelevyyttä mekkoon voi tuoda esimerkiksi erilaisilla halkioilla, joka paljastaa hieman säärtä. Myös läpinäkyvät materiaalit sopivat tähän kastiin. Sen alle on kuitenkin syytä laittaa alusmekko. Kyseisiin mekkoihin kannattaa yhdistää yksinkertaisia asusteita, kuten klassiset mustat korkokengät. Tämä asu sopii hyvin myös erilaisiin bileisiin, kuten pikkujouluihin. (Feiam 2019) 

Statement mustat

Toiset eivät niin välitä yksinkertaisista ja klassisista malleista, vaan haluavat erottua joukosta. Tällöin statement pikkumusta on paras vaihtoehto. Esimerkiksi muhkeilla hihoilla varustettu musta mekko on näyttävä ja erilainen vaihtoehto, joka toimii myös ajattomuudellaan myös pitkäikäisenä mallina. (Marinelli 2018)

Pikkumustasta tulee usein mielikuva yksivärisestä mustasta mekosta. Se ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto, vaan voi siitä löytyä myös erilaisia printtejä. Printti voi olla huomaamattomampi, joka näkyy kankaassa esimerkiksi tekstuurina. (Marinelli 2018)

Värikäs printti on myös tyylikäs vaihtoehto. Muun muassa juhlava kukka tai eläinkuosi printti sopivat hyvin mustaan mekkoon. Pidät vain huolen siitä, ettei kuosi luo kesämekko fiilistä, vaan pysyy tyylikkäänä. (Marinelli 2018) 

Mielenkiintoiset leikkaukset ja röyhelöt tuovat mekkoon erilaista ilmettä. Klassinen malli, johon on lisätty hauskoja yksityiskohtia, kuten höyheniä pääntielle tai helmaan, saa ihmisten huomion ja ihannoinnin valloilleen. Myös erilaiset leikkaukset esimerkiksi pääntiellä tuovat mielenkiintoa muuten yksinkertaiseen mekkoon. Ei kannata pelätä villimpiä malleja, joissa on niin röyhelöä kuin leikkauksia. Oikealla itsevarmuudella kantaa mielenkiintoisen luomuksen ylväästi. (Marinelli 2018) 

Näiden vinkkien avulla löydät varmasti juuri sinulle sopivan pikkumustan tilaisuuteen kuin tilaisuuteen! Tsekaa listalta parhaat naistenvaatekaupat, joista pikkumusta tarttuu nopeasti mukaasi!

Lähteet:

Feiam. A. 2019. The Trend Spotter. Perfect Little Black Dress You Were Looking For. Viitattu 3.12.2019. Saatavilla: https://www.thetrendspotter.net/perfect-little-black-dress/.

Marinelli. G. 26.9.2018. Who What Wear. 27 Black Dresses That Are Anything But Basic. Viitattu 1.12.2019. Saatavilla: https://www.whowhatwear.co.uk/black-dress-trends/slide7.