tiistai, 19 joulukuun, 2023

Parhaat CC- ja BB-voiteet

CC- ja BB-voiteet ovat kahdenlaisia monikäyttöisiä meikkituotteita, joissa yhdistyvät ihonhoidon ja kosmetiikan edut. Ne on suunniteltu tarjoamaan peittävyyttä, kosteutusta, aurinkosuojaa ja muita ihoa parantavia vaikutuksia yhdessä vaiheessa.

Mutta mitä eroja CC- ja BB-voiteilla on, ja mistä tiedät, mikä niistä sopii parhaiten ihotyypillesi ja tarpeisiisi? Tässä on opas, joka auttaa sinua ymmärtämään ja valitsemaan parhaat CC- ja BB-voiteet.

Mitä CC- ja BB-voiteet ovat?

CC- ja BB-voiteet ovat molemmat lyhenteitä eri termeille. CC tarkoittaa värinkorjausta, kun taas BB tarkoittaa kauneusvoidetta tai blemish balmia. CC-voiteet keskittyvät pääasiassa korjaamaan ihon sävyongelmia, kuten punoitusta, sameutta, tummia läiskiä tai epätasaisuutta. Niissä on yleensä enemmän peittävyyttä ja pigmenttiä kuin BB-voiteissa, ja ne sisältävät usein ainesosia, jotka kohdistuvat tiettyihin ihon ongelmiin, kuten ikääntymisen estämiseen, kirkastamiseen tai rauhoittamiseen. 

BB-voiteet ovat yleiskäyttöisempiä tuotteita, joilla pyritään parantamaan ihon yleistä ulkonäköä ja terveyttä. Niiden peittävyys ja koostumus on yleensä kevyempi kuin CC-voiteiden, ja ne sisältävät usein kosteuttavia, ravitsevia ja antioksidanttisia ainesosia, jotka kosteuttavat ja suojaavat ihoa. BB-voiteet ovat peittävyydeltään ja koostumukseltaan sävyttävän päivävoiteen sekä meikkivoiteen välistä. BB -voide on alunperin keksitty Koreassa.

Miten valita parhaat CC- ja BB-voiteet ihollesi?

Parhaat CC- ja BB-voiteet ihollesi riippuvat ihotyypistäsi, sävystäsi ja mieltymyksistäsi. Seuraavassa on muutamia tekijöitä, jotka kannattaa ottaa huomioon CC- tai BB-voidetta valittaessa:

Ihotyyppi

Jos sinulla on kuiva iho, etsi CC- tai BB-voidetta, jonka koostumus on voidemainen, kosteuttava ja kuohkea ja joka kosteuttaa ja pehmentää ihoa. Jos sinulla on rasvainen iho, etsi CC- tai BB-voidetta, jonka koostumus on mattainen, öljytön ja kevyt, joka voi hallita kiiltoa ja minimoida huokosia. Jos sinulla on sekaiho, etsi CC- tai BB-voidetta, jonka koostumus on tasapainoinen, hengittävä ja mukautuva ja joka sopii kasvojen eri alueille. Jos sinulla on herkkä iho, etsi CC- tai BB-voidetta, jonka hellävarainen, hypoallergeeninen ja hajusteeton koostumus voi rauhoittaa ja rauhoittaa ihoasi.

Ihon sävy

Jos sinulla on vaalea iho, etsi CC- tai BB-voidetta, jossa on vaalea, neutraali tai viileä pohjasävy, joka sopii ihonväriisi ja estää keltaisen tai oranssin värin. Jos sinulla on keskiruskea iho, etsi CC- tai BB-voidetta, jonka pohjasävy on keskiruskea, lämmin tai oliivinvärinen, joka täydentää ihonväriäsi ja tuo lämpöä ja hehkua.

Jos sinulla on tumma iho, etsi CC- tai BB-voidetta, jossa on tumma, täyteläinen tai syvä pohjasävy, joka voi korostaa ihonväriäsi ja välttää harmaan tai tuhkanvärisen ilmeen.

Kattavuus

BB-voide: Jos haluat luonnollisen, läpikuultavan ja juuri ja juuri sieltä, etsi BB-voidetta, jonka peittävyys on matala tai keskinkertainen ja joka antaa hohtavan lopputuloksen, joka voi häivyttää virheet ja lisätä säteilevyyttä. Jos haluat virheettömän, täyteläisen ja tasaisen ilmeen, etsi CC-voidetta, jonka keskipeittävyys vaihtelee korkeaan ja satiinimainen viimeistely peittää värivirheet ja tasoittaa ihon rakennetta.

SPF

Jos haluat suojata ihoasi auringon aiheuttamilta vaurioilta, etsi CC- tai BB-voidetta, jossa on korkea suojakerroin (vähintään 30) ja laajakirjoinen suoja, joka suojaa ihoasi sekä UVA- että UVB-säteiltä.

Muista kuitenkin, että CC- ja BB-voiteet eivät välttämättä yksinään tarjoa riittävää aurinkosuojaa, joten niiden alle tai päälle on ehkä vielä levitettävä erillinen aurinkosuojavoide.

Mitkä ovat parhaat CC- ja BB-voiteet?

Paras mahdollinen CC tai BB -voide riippuu täysin ihotyypistäsi, on se sitten kuiva, sekaiho, rasvainen tai ikääntyvä. Muistathan kysyä apua meikkiosaston ammattilaisilta, ennen kuin vaihdat meikkivoidetta uuteen.

Tutkimuksemme ja testauksen perusteella tässä on muutamia parhaita CC- ja BB- meikkivoiteita, joita kirjoittajamme suosittelevat erilaisille ihotyypeille:

CC- voide kuivalle iholle

Clinique Moisture Surge CC – Tämä CC-voide on kosteuttava tuote, joka tarjoaa kevyen tai keskipitkän peittävyyden ja luonnollisen lopputuloksen. Se sisältää aloe veraa, hyaluronihappoa ja skvalaania, jotka voivat kosteuttaa ja pehmentää ihoa.

Siinä on myös suojakerroin SPF 30 ja väriä korjaava teknologia, joka voi mukautua ihon sävyyn ja korostaa hehkua.

CC voiteet

CC- voide rasvaiselle iholle 

Neutrogena Clear Coverage Flawless Matte CC on mattapintainen tuote, joka antaa keskipeittävän tai täyden peittävyyden ja kiiltämättömän lopputuloksen. Se sisältää salisyylihappoa, niasiiniamidia ja sinkkiä, jotka voivat hallita öljyä, poistaa huokosten tukkeutumista ja vähentää tulehduksia.

Siinä on myös SPF 30 ja ei-komedogeeninen ja hypoallergeeninen koostumus, joka voi ehkäistä puhkeamisia ja ärsytystä.

CC -voide ikääntyvälle iholle

Juice Beauty Stem Cellular CC-voide on orgaaninen tuote, joka tarjoaa kevyen peittävyyden ja kasteisen lopputuloksen. Se sisältää hedelmien kantasoluja, C-vitamiinia ja resveratrolia, jotka voivat stimuloida kollageenia, kirkastaa ja kiinteyttää ihoa.

Siinä on myös SPF 30 ja mineraalipohjainen koostumus, joka voi suojata ja ravita ihoa.

Kalliimpi ja ylellisempi CC-voide

Cle De Peau UV Protective Cream – Tämä CC-voide on huippuluokan tuote, joka tarjoaa keskipeittävyyden ja säteilevän lopputuloksen. Se sisältää silkkiä, helmiäistä ja hyaluronihappoa, jotka voivat tasoittaa, valaista ja kosteuttaa ihoa. Siinä on myös SPF 50+ sekä vedenkestävä ja pitkäkestoinen koostumus, joka kestää hikeä ja kosteutta.

Suomalaista kauneudenhoitoa CC -voiteessa

Lumenen CC Color Correcting -meikkivoiteen puolipeittävä koostumus antaa viimeistellyn lopputuloksen. Voiteen täyteläinen koostumus vähentää ihon punaisuutta, tasoittaa ihosi sävyä ja antaa ihanan heleän sekä sileän pinnan.

Voiteessa on pohjoista puolukkaa ja kosteuttavaa pohjoista lähdevettä. Lumenen voide sopii kaikille ihotyypeille ja se suojaa ihoa auringon haitalliselta UVA- ja UVB-säteilyltä (SK20).

Paras BB-voide kaiken kaikkiaan

BareMinerals Complexion Rescue Tinted Moisturizer: Tämä BB-voide on myydyin tuote, joka tarjoaa läpikuultavasta keskipeittävyyteen ja raikkaan lopputuloksen. Se sisältää kookospähkinää, meribotaanisia aineita ja mineraali elektrolyyttejä, jotka voivat täydentää ja tasapainottaa ihoa.

Siinä on myös SPF 30 ja se on vegaaninen sekä eläinkokeista vapaa tuote, joka sopii kaikille ihotyypeille.

BB-voide kuivalle iholle

Missha Perfect Cover BB Cream – on korealainen tuote, joka tarjoaa keskipitkän tai täyden peittävyyden ja kosteuttavan lopputuloksen. Se sisältää hyaluronihappoa, keramideja ja rosmariinia, jotka voivat kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa. Tuotteessa on myös SPF 42 sekä valkaiseva ja ryppyjä hoitava koostumus, joka voi kirkastaa ja tasoittaa ihoa.

BB -voide rasvaiselle iholle

Maybelline Dream Fresh BB Cream. Tämä BB-voide on budjettiystävällinen tuote, joka tarjoaa kevyen peittävyyden ja mattapintaisen lopputuloksen. Se sisältää aloe veraa, kurkkua ja kaoliinia, jotka voivat rauhoittaa, virkistää ja imeä öljyä iholta. Voiteessa on SPF 30 sekä öljytön ja rasvaton koostumus, joka voi estää tukkeutumista ja kiiltoa.

BB-voide ikääntyvälle iholle 

Erborian BB Creme -voide on ranskalais-korealainen tuote, joka tarjoaa kevyen tai keskipeittävän peittävyyden ja samettisen lopputuloksen. Se sisältää ginsengiä, lakritsia ja inkivääriä, jotka voivat nuorentaa, kiinteyttää ja puhdistaa ihoa. Siinä on myös suojakerroin SPF 20 sekä tasoittava ja häivyttävä koostumus, joka voi minimoida huokosten, juonteiden ja virheiden ulkonäköä.

Yhteenveto

CC- ja BB-voiteet ovat loistavia vaihtoehtoja meikkivoiteelle, jotka voivat yksinkertaistaa meikkirutiineja ja parantaa ihon laatua. Valitsemalla oikean CC- tai BB-voiteen ihotyypillesi, ihon sävyyn ja tarpeisiisi, voit saavuttaa virheettömän, terveen ja kauniin ihon. 

Tärkeää on muistaa, että mikäli BB-voide kuulostaa hyvältä, mutta ihosi sävy kaipaa enemmän korjausta ja peittävyyttä, on silloin CC-voide nappivalinta. Mikäli haluamasi lopputulos on saada hieman vähemmän peittävyyttä, mutta jättää iholle luonnollinen hehku, on BB-voide täydellinen ratkaisu ja antaa sinulle haluamasi lopputuloksen.

Tutustu myös: parhaat meikkivoiteet