lauantai, 20 heinäkuun, 2019

Lasten vaatteet kouluun

Monet lapset ovat innoissaan koulun alkamisesta ja ensimmäisen päivän asua saatetaan pohtia jo pitkään. Kun koulu vihdoin starttaa, uudet lasten kouluvaatteet voivat parhaillaan antaa lisää motivaatiota koulunpenkille. Koulun pukeutumissääntöjä on kuitenkin noudatettava, jos sellaiset sieltä löytyy.

Piristystä syksyyn printeillä

Koulupukeutuminen Suomessa on yleisesti rentoa, ja lapset voivat rauhassa käyttää lempivaatteitaan. Erilaiset printit ovat usein lasten mieleen ja kaupoista löytyykin runsaasti hauskoja printtejä jokaiseen makuun. Printit voivat liittyä niin omiin harrastuksiin kuin mielenkiinnon kohteisiinkin. Esimerkiksi avaruuskuviot ovat nousussa ja tämä teema, jos mikä, sopii täydellisesti kouluun. (Murray 2018.)

Teksti ja sana printit ovat myös hauska vaihtoehto, jolloin paidan printtiin voi kätkeytyä jokin viesti. Esimerkiksi “Be kind” teksti muistuttaa lapsia että kaikille täytyy olla mukava ja voi herättää ajatuksia kiusaamisesta. (Murray 2018.)

Miten pukeutua yläasteelle?

Yläkoululaiset usein kiinnittävät pukeutumiseen enemmän huomiota kuin alakoululaiset ja oma tyyli alkaa pikkuhiljaa kehittymään. Nuorten poikien vaatteet edellyttävät sekä tyyliä että käytännöllisyyttä.

Kerrospukeutuminen on trendikästä sekä käytännöllistä, jolloin lämpötilan vaihteluihin voi reagoida säätelemällä, lisäämällä tai vähentämällä vaatteita. (Murray 2018.)

Rennon kauluspaidan voi yhdistää esimerkiksi neuleeseen ja farkkuihin. Mikäli farkuille haluaa vaihtelua, loistava vaihtoehto on valita ylleen camo-housut. Ne tekevät asusta rennon tyylikkään. Tämä tyyli sopii toki niin pojille kuin tytöillekin. (Murray 2018.)

Rennon pukeutumisen ystäville on lisää hyviä uutisia, koska siistit hupparit ovat edelleen yksi tämän hetken trendikkäimpiä yläosia. Yksiväriseen huppariin voi halutessaan yhdistää jopa printtihameen ja sukkahousut, jolloin asu on samanaikaisesti rento ja siisti. (Murray 2018.)

Raitapaita on klassikkovaate, joka on tullut jäädäkseen. Se on myös helppo yhdistää erilaisiin asuihin, mikä tekee raitapaidasta käytännöllisen ja helpon kouluvaatteen. (Murray 2018.)

Mitkä vaatteet liikuntatunnille?

Ekaluokan aloitus on jännittävä hetki kaikille lapsille ja jännitystä voi helpottaa se, että kaapista löytyy tarvittavat varusteet. Muun muassa verryttelypuku on hyvä löytyä liikuntatunteja varten. Siistiä verryttely pukua voi myös käyttää muilla tunneilla. Esimerkiksi lasten vaatteet Adidas -mallistosta löytyy yhteen sopivia verkkareita, jotka on usein todettu kestäviksi. (Stiegman 2019.)

Kun ylä- ja alaosa matchaavat ei asukokonaisuutta sen kummemmin tarvitse miettiä. Tämä tekeekin rennosta asusta hyvän kiireisille aamuille. Sisäliikuntaan soveltuu hyvin hengittävät materiaalit ja joustavat vaatteet, napakoita ja jalalle hyviä sisäkenkiä unohtamatta.

Mikäli haluaa piristystä liikunta-lookkiin, voi urheilupaidaksi pukea esimerkiksi huipputrendikkään tie-dye paidan, jossa takuulla erottuu pelikentältä. (Stiegman 2019.)

Lasten merkkivaatteita koulutielle

Lasten merkkivaatteet on helppo löytää esimerkiksi Ellos Lapset -osastolta. Samaten House of Brandon sisältää runsaan valikoiman merkkivaatetta lapselle. Muut tämän hetken parhaat vaatekaupat kouluvaatteiden shoppailuun löydät sivustoltamme.

Oli se sitten merkkivaate tai jokin muu, on hyvä kuitenkin muistaa, että osassa kouluista on olemassa tietty koulun pukukoodi. Sitä tulee aina noudattaa ja siksi lasten kouluvaatteet eivät välttämättä voi olla aivan mitä tahansa.

Koulun aloitus 2019 lähestyy ja tätä myötä toivotan kaikille koululaisille tsemppiä tulevaan kouluvuoteen.

Lähteet:

Murray. L. 27.6.2018. Good Housekeeping. 50 Affordable Back-to-School Outfits for Kids. Viitattu 18.7.2019. Saatavilla: https://www.goodhousekeeping.com/life/parenting/g22573849/back-to-school-outfits-for-kids/?slide=50.

Stiegman. K. 9.7.2019. Seventeen. 49 Back To School Outfits That Will Have You Pumped for Your First Day. Viitattu 19.7.2019. Saatavilla: https://www.seventeen.com/fashion/g2527/back-to-school-outfit-ideas/ .