perjantai, 14 kesäkuun, 2019

Lasten trendit kesällä 2019

Lasten vaatteet pysyvät tänä kesänä iloisina, värikkäinä ja lapsenomaisena. Mukavuus ja hengittävät materiaalit ovat erityisen tärkeitä lasten vaatteita ajatellen. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, että pukeutumisen tarvitsisi olla tylsää, vaan se on mahdollista toteuttaa myös trendikkäällä tavalla. Kesän 2019 lasten trendit ovat paitsi järkeviä myös tyylikkäitä!

Sukupuolineutraalit värit ja merkitykselliset printit

Värikkyys on aina muodikasta lasten keskuudessa ja kesän trendit kannustavatkin pukeutumaan omaan lempiväriin. Erityisesti kirkkaan punainen ja sininen ovat tämän kesän hittivärejä, mutta ne eivät määrity tietylle sukupuolelle.

Sukupuolineutraalin pukeutumisen myötä kaikkia värejä löytyy sekä tyttöjen että poikien osastolta, ja lapset voivat vapaasti valita itseään miellyttävän värin ilman stereotypioita. Pastellit sekä esipestyt värit ovat suosittuja tänä kesänä myös lastenvaatteiden keskuudessa ja niitä vaatekaupat ovatkin pullollaan. (Juche 2019)

Lapsia on aina miellyttäneet printit, ja niitä löytyykin paljon lastenvaatevalikoimista. Tänä kesänä printit eivät ole pelkästään hauskoja ja värikkäitä kuvia, vaan niistä moniin liittyy jokin vahvempi viesti (Juche 2019) . Toisaalta myös tunnettujen brändien logoilla (esim. Coca Cola, PlayStation, Nintendo jne) varustetut paidat ovat suosittuja yhtä lailla.

Printeillä halutaan välittää positiivisuutta ja rauhaa. Tämän vuoksi muun muassa smileyt, sateenkaaret ja peace-merkit ovat suosiossa. Myös luontoaiheiset printit ovat pinnalla tänä kesänä, sillä luonnon tärkeyttä ja läheisyyttä halutaan kunnioittaa. (Juche 2019)

Kesän lasten trendeissä tärkeintä on mukavuus ja kestävyys

Materiaalin valinta lastenvaatteita ostaessa on erittäin tärkeää. Lämpiminä hellepäivinä on hyvä ottaa huomioon materiaalin hengittävyys: tästä syystä luonnonmateriaalit ovat tämän kesän juttu. Puuvilla, pellava ja frotee ovat oiva valinta helteiselle päivälle. Myös luomu ja kestävyys ovat asioita, joihin kannattaa kiinnittää huomiota. (Juche 2019)

Ekologinen pukeutuminen ei ole yksinkertainen asia, mutta uskon sen olevan erityisesti nykypäivän lapsille tärkeä aihe siinä missä vanhemmillekin. Ekologisuus pukeutumisessa on yksi tämän hetken suurimmista trendeistä, joka on tullut jäädäkseen.

Röyhelöt hapsut ja urheiluvaatteet

Söpöt röyhelömekot ja paidat ovat myös osa lasten kesän trendiä. Ne ovat usein valmistettu kevyestä ja hengittävästä puuvillasta, ja näin ne ovatkin hyvä valinta esimerkiksi kuuman kesäpäivän juhliin. Hapsut ovat hauska lisä asuun kuin asuun ja ne tuovat hauskuutta liikkumiseen. (Juche 2019)

Länkkärityyliset hapsut toimivat asusteissa ja takin hihoissa, kun taas kevyemmät hapsut mekossa saavat lapset pyörähtelemään ja nauttimaan vaatteen liikkeestä. Hapsut eivät siis ole ainoastaan yksi kesän ykköstrendeistä, vaan toimivat myös virikkeenä tai jopa rooliasuna. (Juche 2019)

Urheilullinen tyyli ei kuulu ainoastaan urheilukentille ja harrastuksiin, vaan tänä kesänä mukavat urheiluvaatteet ovat tyylikkäät myös arjessa. Tämä on energisille lapsille erityisen sopiva trendi, koska vaatteet eivät rajoita leikkejä tai liikkumista.

Urbaani surffityyli on taas toimiva uima-asujen suhteen. Esimerkiksi lycrasta valmistettu klassinen märkäpuku yhdistettynä hohtavaan metalliin tuo lookkiin surffivaikutelman ja on toimiva valinta niin rannalle kuin altaalle (Smudgetikka 2019). Uima-asuissa toistuvat myös muiden kesävaatteiden trendit: on röyhelöä, kirkkaita värejä sekä luontoaiheisia printtejä.

Kesän 2019 lasten trendit saavat takuulla hymyn huulille. Iloisia pukeutumishetkiä ja kesäleikkejä kaikille lapsille ja lapsenmielisille!

Lähteet:

Juche. P. 2019. Lunamag. Kids Fashion Trends For Spring/Summer 2019. Viitattu 13.6.2019. Saatavilla: https://www.lunamag.com/fashion/kids-fashion-trends-spring-summer-2019/ .

Smudgetikka. 2019. Kids Fashion Trends Summer 2019 At Melijoe. Viitattu 12.6.2019. Saatavilla: https://www.smudgetikka.com/fashion/kids-fashion-trends-summer-2019-at-melijoe/.