tiistai, 4 helmikuun, 2020

Kevätkengät 2020

Kengät on monille ihmisille erittäin tärkeä osa vaatekaappia, ja osa saattaa jopa kiinnittää ensi kohtaamisella yllättävän suurtakin huomiota toisen ihmisen kenkiin. Kevätkengät 2020 voivat olla niin statement kenkiä, mukavia lenkkareita kuin tyylikkäitä korkokenkiäkin. 

Innovatiiviset Gore-Tex lenkkarit 

Kevään 2020 sneaker mallien pääkriteereinä toimivat uudenlaisuus sekä innovatiivisuus. Lenkkarit saavat siis erottua muusta asusta reippaasti, ja toimia samalla huikeana statement asusteena. Kokeile esimerkiksi neon väreillä varustettuja värikkäitä sneakereita, näyttäviä ja superpaksuja kengänpohjia taikka erilaisia tekstuureja. (GQ 2020)

kevätkengät 2020 auton ikkunasta

Klassikko sneaker malleja, kuten Adidaksen Stan Smitheja sekä Conversen tennareita, koristaa nyt uusi ominaisuus eli vedenpitävyys. Gore-Tex materiaalista valmistetut kengät sopivat paremmin kuin hyvin Suomen vaihtelevaan kevätsäähän. Kyseisessä trendissä yhdistyy niin tyylikkyys kuin käytännöllisyys, ja tämän vuoksi kenkiin kannattaa panostaa. (Fashionbeans 2020)

Ryhtiä asuun koroilla 

Korkokengät tuovat aina niin kantajaansa kuin asuun ryhtiä, ja parhaassa tapauksessa ne voivat olla myös mukavat jalassa. Useimmiten paksumpi korko tuo enemmän tukea kävellessä, ja meidän onneksemme yksi kevään trendikoroista onkin tolppakorko: muun muassa loafereita koristaa tänä keväänä nimenomaan tolppakorko. Yksinkertaiset mustat loaferit ovat helppo yhdistää asuun kuin asuun, kun taas soljelliset ja moniväriset loaferit toimivat parhaiten yksinkertaisen asun kanssa. (Haperbazaar 2020)

Myös söpöllä kittens korolla ja kiilakorolla varustetut kengät kuuluvat kevään 2020 trendi kenkiin. Yksinkertaiset mallit ovat nyt erityisesti suosiossa. Esimerkiksi pienellä korolla varustetut sandaali- tai varvassandaalikengät kuuluvat kevään valikoimaan. Jos haluat kokeilla jotain uutta ja säväyttävää, punainen on hyvä värivaihtoehto. (Haperbazaar 2020)

kevät kengät 2020: piunainen korkokenkä on muotia.

Kevät 2020 saappaat 

Yksinkertaiset ja mustat saappaat ovat olleet suosiossa viime vuosina. Tänä keväänä kuitenkin vaatekaupat valtaavat värikkäät saappaat. Näihin saappaisiin kuuluu niin erilaiset printit kuten eläinkuosit sekä räikeät värit. Niin nilkka- kuin polvipituiset saappaat ovat trendikkäät, eikä koron koolla ja mallilla juurikaan ole merkitystä. (Stylecaster 2020)

Värikkäiden saappaiden vastakohta, minimalistiset saappaat sekä kengät, kuuluvat myös kevään monipuolisiin trendeihin. Tähän trendiin kuuluu erityisesti mustaa sekä valkoista. Pienellä tolppakorolla varustetut yksinkertaiset saappaat ovat mukavat sekä erittiäin helppo yhdistää mihin tahansa asuun. (Stylecaster 2020)

Aurinkoiset sävyt 

Värin valinta voi tuottaa monille vaikeuksia sopivan mallin löydyttyä. Jos haluaa pukeutua trendien mukaisesti, paras valinta löytyy auringon eri väreistä. Auringon punainen, keltainen sekä oranssi ovat kaikki kevään energisiä trendivärejä. Kyseisiä lämpimiä värejä löytyy niin lenkkareista, saappaista kuin sandaaleista. (Whowhatwear 2020)

Kevätkengät 2020 on helppo valita, kun pitää mielessä mukavuuden, eikä tuijota vain pelkkää trendikkyyttä. Kenkiä ostaessa kannattaa aina kiinnittää huomiota oman jalan malliin sekä kokoon, ja valita kenkä nimenomaan mukavuus edellä. Miellyttävien ja trendikkäiden kenkien myötä toivotan kaikille askelten täyttämää kevättä, poikkeusoloista huolimatta!

-Roosa-

Lähteet:

Griswold. M. 2020. SC. Shoe Trends You’re Sure to See on Everyone’s Feet in 2020—and Ways to Shop Them All Now. Viitattu 4.2.2020. Saatavilla: https://stylecaster.com/2020-shoe-trends/.

GQ. 13.2.2020. The Best Sneakers of 2020 (So Far). Viitattu 13.2.2020. Saatavilla: https://www.gq.com/gallery/the-best-sneakers-of-2020.

Maddison. P. 2020. Fashionbeans. The Biggest Sneaker Trends of 2020. Viitattu 4.2.2020. Saatavilla: https://www.fashionbeans.com/article/mens-sneaker-trends/.

Nichols. K. 11.3.2020. Whowhatwear. Viitattu: 11.3.2020. Saatavilla: https://www.whowhatwear.co.uk/spring-summer-shoe-trends-2020/slide24.

Pieri. K. Harpers Bazaar. 3.2.2020. Shop Spring’s Very, Very Best Shoes. Viitattu 4.2.2020. Saatavilla: https://www.harpersbazaar.com/fashion/trends/g28985086/spring-2020-shoe-trends/.