lauantai, 11 huhtikuun, 2020

Kesäkengät 2020

Kesän saapuessa saa lämpimät talvikengät vihdoin nakata kaappiin ja vaihtaa ne kevyempiin malleihin. Kesällä kengillä leikittely onnistuu helpommin kuin muina vuodenaikoina Suomessa. Kenkävalinnoilla voi revitellä kunnolla, kun maiden ollessa sulat ei tarvitse pelätä liukastelua, tai miettiä kenkävalintoja esimerkiksi niiden lämpimyyden mukaan. Miltä kesäkengät 2020 -kaudella näyttävät? Katsotaan yhdessä!

Naisten kesäkengät 2020

Yksi jo keväältä tuttu trendi kenkien kohdalla ovat loafer kengät. Kyllä, ne pysyvät tyylikkäinä myös kesällä. Erityisesti korolliset loaferit ovat erittäin trendikkäät kesäkengät, jotka sopivat niin arkeet kuin juhlaan. Kesällä malli voi olla myös avonaisempi lämpimien säiden vuoksi. (Whowhatwear 2020)

Loaferit voivat näin olla jopa takaa kokonaan avoimet taikka remmilliset. Myös erilaisilla koristeilla sekä väreillä on kesällä mahdollista, ja jopa suositeltavaa leikitellä. (Whowhatwear 2020)

Timantteja ja ketjuja

Jos timantit eivät tunnu omalta jutulta, ei hätää. Onneksi kaupat tulevat olemaan tänä kesänä pullollaan myös ketjullisia ihanuuksia. Joissakin malleissa ketju voi olla pääosassa, kun taas toisissa se on melkein huomaamaton yksityiskohta. (Marie Claire 2020)

Ketju, oli se sitten ratkaisultaan millainen tahansa, tuo kuitenkin mielenkiintoa kenkään kuin kenkään. Raskaat ketjut saappaissa tuovat rokkimimmi-tunnelmaa asuun, mutta kevyet ketjut sopivat myös esimerkiksi siroihin korollisiin avokkaisiin.  (Marie Claire 2020)

Toinen suloinen yksityiskohta, joita kesäkengät 2020 sisältävät, ovat rusetit. Niin perinteiset yksinkertaiset rusetit esimerkiksi korkokenkien kärjissä kuin näyttävät printilliset rusetit kuuluvat tähän trendiin. Rusetin voi myös itse lisätä kenkiin tekemällä sen kevyestä huivista. (Marie Claire 2020)

Mary-Jane kengät

Kesän kengät tulevat olemaan täynnä pieniä yksityiskohtia, timanttien ja ketjujen lisäksi tullaan näkemään rusetteja sekä soljellisia Mary-Jane kenkiä. Mary-Jane kengillä tarkoitetaan muuten avointa mallia, mutta siinä jalkaterän yli menee remmi.

Kyseisiä kenkiä löytyy niin korollisia, matalapohjaisia, yksivärisiä kuin printillisiäkin. Tämä on myös suosittu malli lasten kenkäosastolla! (Marie Claire 2020)

kesäkengät 2020 ulkona autosta rennosti

Converset ja muut tennarit pitävät pintansa

Mikä parhaatvaatekaupat tiimiä miellyttää aivan erityisesti kesän kenkämuodissa on se, että converset ovat pinnalla myös tänä vuonna. Nostalgiset tennarit on nähty tänä keväänä jo yhden jos toisenkin tyylitaiturin jaloissa (Iltalehti 2020). Siinä missä monesti olemme tottuneet näkemään conssit pillifarkkujen tai mekkojen kanssa, on tänä kesänä in yhdistää ne myös leveälahkeisiin housuihin ja haalareihin.

Converset toimivat niin naisilla, lapsilla kuin miehilläkin. Valitse kesäksi varreton vaihtoehto ja leikittele eri väreillä ja kuoseilla!

Miesten kesäkengät 2020

Miesten kenkäosastella comebackin tekevät niin sanotut purjehduskengät. Mallilla tarkoitetaan matalapohjaisia ja kärjestä pyöreitä kenkiä, joissa on on yleensä muutamaan kertaan kiedotut nauhat koristeena. Kyseiset kengät puhkuvat tyylikkyyttä ja ylellisyyttä, ja sopivat jopa juhlaan. Mokkanahasta valmistetut purjehduskengät ovat usein varma valinta, mutta nykyään kenkäkaupoista löytyy myös erinomaisia vegaanisia vaihtoehtoja. (Fashionbeans 2020)

Perinteiset kenkämallit kuten Conversen tennarit ovat ja pysyvät tosiaan vahvana markkinoilla. Jos olet tottunut ostamaan aina saman luottomallin, voit tänä kesänä tehdä saman, mutta revitellä esimerkiksi värillä. Erityisesti erilaiset pastellisävyt ovat trendikkäitä kesäkengissä ja piristävät arkipäivän asuja. (Fashionbeans 2020)

Kesän laiskin kenkämalli on monille jo ennestään tutut kumiset pistokkaat. Ne sopivat niin kauppa kengiksi kuin rannalle. Viime kesänä nähtiin brändien logoja ja erilaisia tekstejä pistokkaissa, mutta tänä kesänä ne ovat paljon tyylikkäämpiä. Pistokkaissa tullaan näkemään erilaisia materiaaleja, kuten nahkaa ja ne ovat enimmäkseen yksiväriset. Yksinkertaisen tyylikkäät pistokkaat voidaan siis yhdistää moneen kesäiseen asuun. (Fashionbeans 2020)

Tässä muutamia kenkä vinkkejä jo kesästä haaveileville. Mukavaa alkukevättä ja kesän odotuksen aikaa kaikille! 

Lähteet:

Iltalehti. 20.3.2020. Edullinen löytö! Takavuosien suosikkitennarit ovat taas coolit – yhdistä näin. Viitattu 11.4.2020. Saatavilla: https://www.iltalehti.fi/streetstyle/a/1f04bf4e-0807-4801-aa9f-3090e6f06e94.